Társoldalunk:
Hírlevél

Óriási balesete után Norrist kórházba szállították, de versenyezhet vasárnap - videó

2021.08.28. 16:23

Csúnya baleset miatt kellett félbeszakítani a Belga Nagydíj időmérő edzését, miután Lando Norris nagyon összetörte McLarenjét az Eau Rouge-kanyarban. A fiatal brit szerencsére megúszta a bukást, később viszont fájdalomra panaszkodott.

Leszakadt az ég a végig esős időben zajló Belga Nagydíj időmérő edzésén, így a Q3-ra már intermediate gumi helyett teljes esőgumin hajtottak ki a pilóták. A felvezető körben azonban már annyira esett, hogy Sebastian Vettel a rádióban követelte, hogy szakítsák félbe a kvalifikációt. Michael Masi versenyigazgató azonban kivárt, ennek pedig az lett az eredménye, hogy Norris a falnak csapódott.

Az első két edzésszakasz alapján akár a pole pozícióra is esélyes brit pilóta a felvezető körben azt mondta, néhol felúszik a vízre az autója, azt azonban aligha sejtette, hogy a gyorsköre elején már ez lesz a legkisebb gondja. A pálya egyik legggyorsabb és egyértelműen leghíresebb kanyarjában ráment a rázókőre, amitől az autó hátulja kitört balra. Norris ellenkormányzott, ezzel pedig azt érte el, hogy a bal oldali falnak csapódott, majd az autója agresszívan pörgött tovább a pálya közepén.

Vettel megállt megnézni, Norris jól van-e

Norris hangján érezni lehetett, hogy nagy ütést kapott, de szerencsére saját lábán szállt ki a McLarenből, amely mellé az elsőként a baleset helyszínére érkező Sebastian Vettel is megállt néhány másodpercre, hogy megbizonyosodjon versenytársa hogylétéről. Norrisnak még arra is volt ereje, hogy bocsánatot kérjen a csapattól, amiért egy esetleges jó eredménytől fosztotta meg őket.

Norrist az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően kivizsgálásra szállították, ám lehetséges, hogy mégsem úszta meg sérülés nélkül. A brit pilóta ugyanis könyökfájdalomra panaszkodott, ezért elővigyázatosságból megröntgenezik.

Norris rendben van, versenyezhet vasárnap

Andrea Seidl, a McLaren csapatfőnöke szombat este megerősítette, hogy Lando Norris nem sérült meg a bukásban. „Az ellenőrzéseket elvégezték a kórházban, a könyökén is, amit egy kicsit fájlalt” – nyilatkozta az osztrák.

A brit pilóta ugyanakkor nem biztos, hogy megtarthatja a 10. rajtkockát, mivel könnyen előfordulhat, hogy kasztnit és motort kell cserélni az autóján.

„A károk felmérése jelenleg is zajlik abból a szempontból, hogy mit kell cserélnünk. De a legfontosabb, hogy Lando rendben van, most pedig arra koncentrálunk, hogy az autója készen álljon holnapra. Tudva, hogy top formában van, remélhetőleg visszakapaszkodhat a pontszerző helyekre. Nem beszéltem még vele részletekbe menően, de még ma este fogok. Meglehetősen nagy becsapódás volt, de az autó és a pálya biztonsága miatt zúzódásokkal megúszta.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK