Társoldalunk:
Hírlevél

Egy taktikai hiba is hozzájárult a Ferrari korai időmérős búcsújához

2021.08.28. 19:45

Charles Leclerc és Carlos Sainz is utalt arra, hogy a Ferrarikat túl korán engedték ki a Q2 végén a Belga Nagydíj időmérőjén, ami hozzájárult a kettős kieséshez. A monacói pilóta korábban elégedett volt az autóval, csapattársa viszont számított a küszködésre.

Csalódást keltően alakult a Ferrari számára a Belga Nagydíj időmérője, ugyanis mind Charles Leclerc, mind Carlos Sainz búcsúzni kényszerült a Q2 végén. Előbbi a 11., utóbbi a 13. helyen végzett, de Valtteri Bottas büntetésének köszönhetően mindketten eggyel előrébb kerülnek a rajtrácson. 

Leclerc korábban jónak érezte az autót - GalériaForrás: AFP/John Thys

A maranellóiak egész hétvégén nem voltak meggyőzőek, ennek ellenére a monacói versenyző optimista volt az időmérő előtt. A 23 éves pilóta kijelentette, hogy a Q2 végén taktikai hibát is vétettek, de hangsúlyozta, hogy ezt abban a pillanatban nehéz volt megítélni.

„Az időmérő trükkös volt számunkra – kezdte. – Kár érte, mert a körülményeket figyelembe véve igencsak elégedett voltam az autó egyensúlyával, és a teljesítményünk sem volt rossz. Utólag talán jobb lett volna, ha a Q2-ben később cserélünk gumit, de ezt könnyű mondani a történteket követően. Mostantól a futamra kell koncentrálnunk, ami kemény, ugyanakkor izgalmas lesz, az időjárásnak pedig kétségtelenül újra kulcsszerepe lesz.”

Sainz szintén utalt arra, hogy stratégiailag nem biztos, hogy a legjobb döntést hozták, ám hozzátette, hogy a változó körülmények nagyon megnehezítették a dolgukat. Csapattársával ellentétben a spanyol pilóta előzetesen sem számított könnyű időmérőre.

Eddig nehéz hétvégénk volt, főleg ami a mai napot illeti, amire a harmadik szabadedzés után valamelyest számítottunk – nyilatkozta. – Nem örülök, mert szeretek esőben vezetni, viszont az egyensúly és a tapadás sem volt meg. Az első gumik felmelegítésével szenvedtünk, emellett a fékezés során nem volt meg a megfelelő érzés.”

Sainz egész hétvégén szenvedettForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Laurent Mekies, a Ferrari versenyigazgatója elmondta, a futamon is hasonló körülményekre számítanak, és Leclerc-hez hasonlóan kemény versenyt vár. Éppen ezért leszögezte, hogy nyugodtnak kell maradniuk, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a kínálkozó lehetőségekből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK