Vágólapra másolva!
Óriási baleset történt a Forma-1-es Belga Nagydíj betétsorozataként szereplő W Series időmérő edzésén. A híres Eau Rouge-kanyarban hat pilótanő rohant egymásba.

Azok után, hogy 2019-ben a Forma-2-es főfutamon Antoine Hubert életét veszítette, majd az idei spái 24 órás autóversenyen a Williams tartalékpilótája, Jack Aitken megsérült egy tömegbalesetben, ismét óriási tömegbukás borzolta a kedélyeket a belgiumi versenypályán. Ezúttal az idén több ízben, köztük a Magyar Nagydíjon is az F1 betétfutamaként szereplő W Series időmérő edzésén történt baj, amikor egymás után többen is kicsúsztak a híres Eau Rouge-kanyarban.

A versenyzőknek óriási szerencséje, hogy bevezették a glóriát, így a levegőbe repülő autókkal szemben is védve volt a fejük

Valamivel több, mint 24 perc volt hátra a kvalifikációból, amikor szemerkélni kezdett az eső, a versenyzők pedig mintha csak olajra futottak volna, egymás után vágódtak ki a pályáról a védőfalba. Összesen hat versenyző, Abbie Eaton, Ayla Agren, Beitske Visser, Belen Garcia, Fabienne Wohlwend és Sarah Moore törte össze az autóját, közülük az első hírek szerint Moore, Eaton, Garcia és Wohlwend a saját lábán ment vissza a paddockba.

Az interneten keringő két nézői videó alapján a legnagyobb ütést Beitske Visser kapta, akinek kétszer is eltalálták az autóját.

Különösen a második becsapódás volt nagy erejű, viszont jó hír, hogy az oldalára fordult autóban ülő pilótanő magától szállt ki,

ugyanakkor szemmel láthatóan benne volt az ütés, mert később inkább lefeküdt az aszfaltra.

Ezen a felvételen látszik jól az utolsó becsapódás, amely után Visser autója az oldalára borul

A helyszínre a Redditre feltöltött nézői fotó alapján a mentő is megérkezett, ám bizakodásra adhat okot, hogy hosszas leállás után végül folytatták az időmérőt.

Mindenki megúszta

A W Series a hivatalos Twitter-oldalán megerősítette, hogy mind a 6 versenyző orvosi kivizsgáláson esik át, közülük Ayla Agrent és Beitske Vissert kórházba szállították. A pontos állapotukról nem közöltek információt, de a sorozat az időmérő edzés után megismételte az élő közvetítés során nem mutatott balesetet, a W Series állandó kommentátora pedig elmondta, hogy ilyesmit csak abban az esetben tesznek, ha egyik versenyző sem sérült meg súlyosan. A hivatalos felvétel alább látható a bukásról. Az időmérő edzést mellesleg Jamie Chadwick nyerte Alice Powell és Nerea Martí előtt.