Vágólapra másolva!
A Red Bull színeiben az első világbajnoki címéért küzdő Max Verstappen nem érzi, hogy hátrányban lenne ellenfeléhez, Lewis Hamiltonhoz képest azért, mert ő még nem nyert világbajnoki címet. Szerinte gyorsabb autó kell ehhez, a brit pilóta viszont ezzel nem ért egyet.

Spában folytatódik az elmúlt évek egyik legkiélezettebb világbajnoki küzdelme a pontversenyt vezető Lewis Hamilton és kihívója, Max Verstappen között. A Mercedes-pilóta az előszezoni teszteredmények ellenére erősen kezdett, nyáron viszont a Red Bull átvette a kezdeményezést, a szünetre mégis Hamilton mehetett előnyben.

Verstappen ismét kihívóként készül a hétvégére Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Több bennfentes felhívta a figyelmet arra, hogy bár az elmúlt évek során sokkal érettebb lett, Verstappen még mindig tapasztalatlanabb Hamiltonhoz képest, és a hétszeres világbajnok mellett szól, hogy eddig kilenc alkalommal volt esélye megnyerni a címet, így tudja, milyen mentális kihívást jelent az, hogy egészen a szezon végéig küzdeni kell.

– reagált Verstappen a Racefans felvetésére. – Ebben a sportágban az a meghatározó, hogy az embernek mikor van gyors autója. Rengeteg jó pilóta van a mezőnyben, de nincs lehetőségük, hogy az élen küzdjenek. Végül is, mindegy, hogy valakinek hét bajnoki címe van, egy vagy nulla, ha eltölt néhány évet az F1-ben az élmezőnyben, mondjuk a legjobb öt között, akkor tudja, hogy minden egyes hétvégén a lehető legtöbb pontot kell szerezni. Mindannyian próbálunk a lehető legjobban versenyezni, úgyhogy e téren nem látom, hogy [Hamilton] előnyben lenne.”

A Mercedes a Brit Nagydíjon jelentős fejlesztési csomagot vetett be, a holland versenyző szerint ennek köszönhetően az előző két versenyhétvégén nagyon gyorsak voltak, különösen a Hungaroringen, és arra számít, hogy Spában is hozzák majd a formájukat, miközben a belga pálya a Red Bullnak eddig nem kedvezett.

„Azt tudom, hogy mindenképpen csökkentettük a hátrányunkat a csúcssebesség terén, de még mindig nem mi vezetünk. A tavalyi évhez képest az autónk sokkal jobb lett és a csúcssebességünk is, de nehéz megmondani, hogy mennyire lesz jó a [Mercedes] ellen.”

Hamilton: A Mercedes csapatként jobb

Ahogy ez lenni szokott, Hamilton véleménye néhány árnyalattal eltért Verstappen álláspontjától, bár a Sky Sportsnak nyilatkozva abban egyetértett vele, hogy a Mercedes „emelte a tétet” a világbajnoki küzdelemben.

Hamilton szerint nem a Mercedesé a legjobb autó Forrás: AFP/John Thys

„Csapatként, közösen jobb teljesítményre vagyunk képesek. Nehéz lenne azt mondani, hogy a mi autónk gyorsabb. Az is javult, volt egy fejlesztési csomagunk, de az nem volt hatalmas ugrás. A folyamataink terén fejlődtünk, és abban, hogy miként működtetjük az autót a hétvége során, és szerintem jobb teljesítményt nyújtottunk.”