Társoldalunk:
Hírlevél

Eldőlt, hogy ki lesz jövőre Max Verstappen csapattársa

2021.08.27. 14:20

A Mercedes és a Red Bull közül utóbbinak vált előbb véglegessé 2022-es pilótapárosa, miután az energiaitalos csapat a Belga Nagydíj pénteki napján pontot tett Max Verstappen jövő évi csapattársának kilétére.

Miközben mindenki Lewis Hamilton lehetséges jövő évi csapattársának kilétét találgatja, és lélegzet-visszafojtva várja, hogy Valtteri Bottas vagy George Russell lesz a befutó, a Red Bull szép csöndben meghosszabbította Sergio Pérez kontraktusát, így a két élcsapat közül nem a Mercedes jövő évi felállása vált először biztossá.

Pérez jövőre is a Red Bull pilótája leszForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

Pérezt a Racing Pointtól igazolta a Red Bull az idei szezonra az alulteljesítő Alex Albon helyére, és elsőre csak egyéves szerződést írtak alá vele, nyitva hagyva az opcióikat 2022-re. Bár Verstappentől eddig jócskán elmaradt, 

a mexikói pilóta annyit a jelek szerint letett az asztalra, hogy további egy évvel meghosszabbítsák az idei év végén lejáró kontraktusát, 

ezzel eldöntve, hogy a csapat jövőre is vele, és a 2023 végéig szerződéssel rendelkező Max Verstappennel száll csatába.

„Checo egy nagy tiszteletnek örvendő csapattag, a tapasztalata és a versenyzői képességei pedig felbecsülhetetlenek a konstruktőri világbajnoki címért zajló csatában – olvashatók Christian Horner csapatfőnök szavai a Red Bull közleményében. – Zökkenőmentes volt a beilleszkedése a tágabb értelemben vett csapatba, és lenyűgözött minket a szezon első felében nyújtott teljesítménye, amivel megmutatta, hogy mire képes az autónkban. A következő évben a Forma-1 egy új korszakába lépünk, teljesen megújuló szabályokkal és autókkal, több mint 200 futammal és egy évtizedes F1-es tapasztalattal Checo pedig fontos szerepet fog játszani abban, hogy segítse a csapatot az átállásban és maximalizálja az RB18-as teljesítményét. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy a lehető legerősebben fejezzük be 2021-et, és már várjuk, hogy Checo egy, a csapattal eltöltött sikeres első szezonra építhessen."

Verstappenre nem jelent veszélyt, de Pérez tapasztalata hasznos lehet a Red Bullnak a 2022-es szabályváltozások kapcsánForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Igazán boldog vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű csapattal folytathatom a Forma-1 új korszakában, mint a Red Bull. Nagyszerű lehetőség ez nekem – nyilatkozta Pérez. – Jövőre mindenki a nulláról indul, az egyetlen célom pedig az, hogy meg se álljak a csúcsig a Red Bull-lal. Mindig időbe telik a belerázódás, amikor az ember új csapatba kerül, de jól alakultak idén a dolgaim, és igazán élvezem, hogy a Red Bull-család tagja lehetek. Keményen dolgozunk, hogy szállítsuk az eredményeket, ezért nagyszerű látni, hogy a csapat megbízik bennem a jövőt illetően."

„Annyi mindent érhetünk még el együtt, az idén pedig még nagy kihívások várnak ránk, ezért remélem, hogy jól fejezzük be az idei évet és átvihetjük a lendületet 2022-re. Meg szeretném köszönni mindenkinek, aki támogatott, különösen a mexikóiaknak, a szponzoraimtól kezdve a szurkolókig. Annyira szenvedélyesek, mióta csatlakoztam a Red Bullhoz, ezért igazán remélem, hogy cserébe felérünk a csúcsra és megnyerjük a világbajnoki címet."

Pérez jelenleg 104 pontjával az ötödik helyen áll az összetettben, idei legjobb eredménye az Azeri Nagydíjon elért első hely. Ezenkívül egyszer, Franciaországban tudott még dobogóra állni, ott harmadik lett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK