Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari csapatfőnöke biztos benne, hogy ennél többre képesek

2021.08.27. 19:55

Nem alakult jól a Belga Nagydíj első edzésnapja a Ferrarinak, amely nem hozta a várt teljesítményt, Charles Leclerc pedigl összetörte az autóját. Mattia Binotto biztos benne, hogy holnap nem lesznek ennyire hátul.

Erős kezdés után jókora visszaesés. Így lehetne röviden összefoglalni a Ferrari pénteki napját a Belga Nagydíjon. Charles Leclerc és Carlos Sainz a negyedik, illetve az ötödik helyen zárták az első tréninget, majd a másodikon csak a 18. és a 11. helyet szerezték meg, ami még úgy is kiábrándító, hogy a monacói pilóta a leggyorsabbnak szánt körében összetörte az autóját. Mattia Binotto csapatfőnök és a két pilóta is jobb folytatásra számít.

Az első szabadedzésen még jól mentek a Ferrarik - Galéria!Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

„Jó visszatérni, különösen egy olyan pályára, amelyen mindig nagyszerű érzés egy Forma-1-es autó vezetése. Élveztem a mai napot, ugyanakkor teljesítmény szempontjából nem ez volt a legjobb péntekünk” – értékelt Sainz. A második szabadedzésen nem tudtunk egy rendes megtankolt autós etapot futni, és a rövid etapok is nehézkesek voltak az autó egyensúlya miatt. Van egy kis házi feladatunk az éjszakára, de bízom benne, hogy képesek leszünk fejlődni és jobb helyzetbe kerülni holnapra. Az időjárás szombatra és vasárnapra is bizonytalannak tűnik, bármikor jöhet az eső, amint azt ma az F3-asok időmérőjén is láthattuk, úgyhogy minden körülményre fel leszünk készülve."

„Elég sok munka vár ránk. Az első edzés rendben volt, de a második már egy kicsit nehezebbnek bizonyult – nyilatkozta Leclerc. – Dolgoznunk kell az autó beállításán és remélhetőleg holnap jobb napunk lehet. Meglehetősen elégedett voltam az egyensúllyal, de a teljesítmény elmaradt a várttól. A körülmények nehezek voltak, de ez mindenkinek ugyanolyan. Úgy tűnik, hogy a hétvége hátralevő részére ilyenek is maradnak, úgyhogy hozzá kell szoknunk ehhez. Nem volt valami nagyszerű a nap befejezése, de a szombat és a vasárnap számít, én pedig tanulni fogok a hibámból."

Leclerc balesete

Mattia Binotto a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, hogy a „biztató" első edzés után a másodikon már nem tudták hozni a remélt teljesítményt, illetve „Charles balesete sem volt valami nagyszerű. Nagyon keveset köröztünk, különösen a második szabadedzésen. Változóak voltak a körülmények, és ilyenek is maradnak. Fontos lesz jó egyensúlyt találni, hogy a versenyzőknek minden körülmények között kényelmes legyen vezetni az autót. Ezzel együtt ma sok adatot gyűjtöttünk, és biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk jobbra, mint amit a második szabadedzésen mutattunk."

Ami a monacói pilóta hibáját illeti, Binottónak kívülről „úgy tűnt", hogy versenyzője „apró hibát vétett", az autója pedig „itt-ott sérült, de csak péntek van, itt az egész éjszaka a javításokra."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK