Vágólapra másolva!
A Mercedes jövő évi üléséért versengő Valtteri Bottas és George Russell egymás társaságában vettek részt a Belga Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, ám egyikük sem volt hajlandó elárulni, hogy melyikük lesz Lewis Hamilton jövő évi csapattársa.

Bottasnak ez az ötödik szezonja a Mercedesnél, ám könnyen lehet, hogy egyben az utolsó is, sokan ugyanis a német gyártó által támogatott, 2019 óta a Williamsnél versenyző George Russellben látják az utódját. A Mercedes már régen tudatta, hogy ők a két jelölt a Lewis Hamilton melletti másik 2022-es ülésre, Toto Wolff csapatfőnök pedig a nyári szünetre ígért döntést, legutóbb azonban már azt mondta, hogy szeptemberben fogja rendezni a pilótakérdést.

Bottas azt sem mondta meg, neki elárulta-e már a döntést a Mercedes Forrás: AFP/John Thys

Miután a belgiumi sajtótájékoztatón megkérdezték az ezúttal párba tett Bottast és Russellt, hogy tudják-e, mit fognak csinálni jövőre, a finn pilóta egy „nincs mit megosztanom"-mal felelt, majd hozzátette:

Bottastól ezután megkérdezték, hogy mindez azért van-e, mert még nem született meg a döntés, vagy csak egyszerűen később akarják bejelenteni, de nem lehetett semmit kihúzni belőle ezzel a próbálkozással sem.

„Nincs mit mondanom erről, és nem is szükséges megindokolnom, hogy miért. Szerintem ugyanaz igaz rám és George-ra is. Dolgunk van itt, nincsenek híreink, helyette versenyezni fogunk és a legtöbb pont megszerzésére koncentrálunk a csapatnak, amelyben versenyzünk."

Lényegében Russell is ugyanezt felelte, ő azonban elhintette, hogy

leghamarabb a jövő hétvégén esedékes Holland Nagydíj után jöhet bármiféle bejelentés.

„Jelenleg nincs mit megosztanom. Nyilván voltak beszélgetések a nyári szünet alatt, de nincs mit bejelenteni ezen a hétvégén, legyen szó erről vagy arról. És hogy őszinte legyek, valószínűleg a következő versenyhétvégén sem lesz. Ez ugyanakkor szerintem nem baj, inkább jól csináljuk a dolgokat, mint gyorsan."

Russell türelmes Forrás: Williams Racing

„Mindketten szerencsések vagyunk, hogy megfontol minket a Mercedes, és mindketten bízunk a Mercedesben, hogy így vagy úgy, de segíteni fogja a jövőnket. Ami engem illet, nincs problémám, és akár holnap, akár majd csak Abu-Dzabiban lesz a bejelentés, meg kell bíznunk azokban, akik vigyáznak ránk."

Bottas egyetértett ezzel. „Nem problémás a helyzet és nem is jelent újdonságot ez. Összességében véve teljességgel ki vagyok békülve a helyzettel, leszegett fejjel a hétvégére koncentrálok. Biztos vagyok benne, hogy a következő néhány hét el fog suhanni a triplázással, miközben csapatként az előttünk álló csatára koncentrálunk. Végül pedig minden rendeződni fog magától."