Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, hogy alábecsülték az idei szabályváltozások hatását, de ettől függetlenül nem akarja, hogy a csapata ne a következő szezon fejlesztéseit helyezze előtérbe.

Az idei F1-es szezon egyik érdekes mellékszála, hogy a csapatok mekkora figyelmet fordítanak az idei fejlesztésekre annak érdekében, hogy sikeresek legyenek, és mennyit dolgoznak a következő évre szánt, teljesen más elven működő autóikon azért, hogy a következő éveket meghatározó új korszakban versenyképesek lehessenek.

A Mercedes idén érdemben már nem változik Forrás: Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

A Mercedes kénytelen pengeélen táncolni, mert az idei szezonra bevezetett aerodinamikai korlátozások miatt a csapatnak kiélezett küzdelmet kell vívnia a Red Bull ellen, de míg az ellenfél kitart amellett, hogy folytatja a fejlesztéseket, a világbajnoki címvédő csapatfőnöke kijelentette, a Brit Nagydíj után tényleg nem hoznak újításokat az autóhoz.

– nyilatkozta Toto Wolff az Autosprintnek. – Hónapokkal ezelőtt leállítottuk a jelenlegi autónk fejlesztését. A tavasszal befejezett utolsó frissítésünket a Brit Nagydíjon vetettük be. Ezek a változtatások beváltak és javítottak a teljesítményünkön. Előrelépést tettünk és magabiztosak vagyunk a szezon második része előtt.”

Wolff „fontos csatának” nevezte a világbajnoki címért zajló küzdelmet a Red Bull ellen, de úgy vélte, összhangot kell találni a rövidtávú és a hosszútávú célok között. A 2022-től kezdődő új korszakot nagyon nagy hatású szabályváltozásként értékeli, ami egy szezonnál hosszabb távon meghatározza majd a versenyképességet. „Ezt a szempontot nem szabad elfelejteni.

Ezért is kitartunk az választott stratégiánk mellett, hogy a következő évre fejlesztünk. Sohasem fogunk változtatni a stratégiánkon külső tényezők vagy más csapatok miatt.”

Az osztrák üzletember elismerte, alábecsülték az idei szabályváltozásokat, ezt a csapat saját hibájának tartja. Úgy vélték, hogy az előnyük elég nagy volt ahhoz, hogy az élen maradjanak, de már a bahreini teszten kiderült, hogy nem ez a helyzet. „Ezt ilyenkor már nagyon nehéz megoldani, ezért küszködünk az idei szezon során. Látható, hogy haladtunk, lépésről lépésre visszatérünk a szerepünkbe.”