Társoldalunk:
Hírlevél

Bottas: Hamilton azt akarja, hogy én maradjak a csapattársa

2021.08.24. 06:07

Valtteri Bottas elárulta, Lewis Hamilton megmondta neki, hogy azt szeretné, ha a finn pilóta jövőre is maradna a Mercedesnél. Ezzel kapcsolatban viszont nem tud konkrétumokat mondani.

A Forma-1-es átigazolási piac kétségtelenül legfontosabb kérdése, hogy ki lesz Lewis Hamilton jövő évi csapattársa a Mercedesnél. Az idén gyenge teljesítményt nyújtó Valtteri Bottas helye komoly veszélybe került, hiszen a mezőny egyik legnagyobb tehetsége, George Russell pályázik az ülésére. Korábban az is felmerült, hogy már a Brit Nagydíjon bejelentik az érkezését, de ez végül nem történt meg. 

Elképzelhető, hogy Bottas jövőre már nem a Mercedes pilótája leszForrás: Daimler AG/LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd

Hogy ki lesz a befutó, azt még mindig nem tudni, mindenesetre Toto Wolff csapatfőnök nemrég kijelentette, hogy tervei szerint szeptemberben fognak döntést hozni. Ami a finn pilótát illeti, momentán semmilyen konkrétummal nem tud szolgálni.

Sajnos nincs mit mondanom, továbbra is az a helyzet, hogy meglátjuk, mi történik – nyilatkozta az MTV Sport nevű finn televíziós csatornának. – Nem hiszem, hogy a közeljövőben lesz bármilyen hír, de idővel tisztázódni fognak ezek a dolgok. Minden a jó irányba halad, de pletykákkal jelenleg nincs értelme foglalkozni. Nem mondhatom meg, hogy kivel fogunk tárgyalni, és hogy mi zajlik, de folynak a megbeszélések annak érdekében, hogy a következő szezonra megtaláljuk a legjobb lehetőséget.”

Bottas már az ötödik évét tölti a Mercedesnél, de azóta, hogy a Mercedes leigazolta őt, rendre csak egy évig tartó szerződést kapott. A 32. születésnapját a Belga Nagydíj szombati napján ünneplő versenyző szerint nincs új a nap alatt, már megszokta, hogy minden idényben bizonytalan a helyzete, amivel „meg kell tanulni együtt élni”.

Bottas jelenléte sokkal kényelmesebbé tette Hamilton helyzetét a korábbi szezonokhoz képest, amikor Nico Rosberggel küzdött a világbajnokságért, hiszen a finn pilóta soha nem tudta őt tartósan megszorongatni. A címvédő időről időre hangoztatja, hogy a kilencszeres futamgyőztest remek pilótának és csapattársnak tartja, így eddig is sejteni lehetett, hogy ő kit választana a két jelölt közül. Bottas viszont most egyértelműsítette, hogy a brit versenyző melyikük mellett tette le a voksát.

Hamilton jövőre is Bottast szeretné maga mellett tudniForrás: Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Lewis egyenesen megmondta, hogy még mindig engem akar csapattársának – közölte. – Együtt nagyon jól teljesítünk, de tény, hogy pilótaként mi nem igazán tudjuk ezt befolyásolni. Emögött nagyobb erők állnak, és végső soron ezek hozzák a döntéseket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK