Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff: Bottasnak és Russellnek a Mercedesen kívül is van F1-es esélye

2021.08.19. 18:31

A Mercedes-csapatot irányító Toto Wolff arra számít, hogy George Russell és Valtteri Bottas jövőre is a Forma-1 mezőnyében szerepel majd, függetlenül attól, hogy melyikük versenyezhet a címvédőnél.

Valtteri Bottas és George Russell szerződtetéséről dönthet a Mercedes várhatóan a közeljövőben. Lewis Hamilton már biztosan marad a világbajnok csapatnál, és több jel is arra utal, hogy jövőre Russell személyében új csapattársat kap, de a hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett meg.

Wolff várhatóan nem hosszabbít Bottasszal, de nem veszi le róla a kezétForrás: Formula 1 via Getty Images/ Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Felröppentek pletykák azzal kapcsolatban is, hogy amennyiben Bottas távozik, a Williams vagy az Alfa Romeo színeiben folytathatja pályafutását, de a grove-i csapat Russellt is szívesen megtartaná. Erre utalt Toto Wolff is egy sajtóbeszélgetés során, amelyből a GPFans.com idézett.

George-nak és Valtterinek valószínűleg egynél több lehetősége is lenne, hogy a Forma-1-ben maradjanak és vonzó jövőképpel versenyezzenek – nyilatkozta. – A legtöbb csapat kihívóként tekint most magára, nagy előrelépés várható a következő évtől, hiszen a költségplafon mindenkire érvényes. Sokan már nagyon korán elkezdtek a jövő évi fejlesztésekre koncentrálni, egy ideje m ár látható, hogy az Alfa vagy a Williams már nem hoz sok újítást. Bárhogy is döntünk, szerintem George és Valtteri remek lehetőségekkel rendelkezik.”

Bennfentesek és a közvélemény Russell előléptetésére számít, még akkor is, ha az a nyugalmas évek után belső feszültséget generálhatna a már beágyazott Hamilton és a sikerre éhes fiatal honfitársa között. Russell nem titkolja, hogy a Mercedes színeiben ő is győzelemre törne.

„Felkészültnek érzem magam arra, hogy világbajnoki címekért harcoljak és futamokat nyerjek – nyilatkozta. – Imádtam volna, ha már rögtön, az első versenyemtől kezdve a győzelmekért küzdhetek, de talán 10-15 év múlva azt mondom majd, hogy a mezőny végén szerzett tapasztalatok hosszabb távon kifizetődőnek bizonyultak.”

Nem mindegy, hogy valaki a Mercedes vagy a Williams színeiben versenyezForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Viszont, mindegy, hogy hol kötök ki jövőre és milyen pozícióért küzdök, legyen szó a világbajnokságról, vagy csak a pontszerzésről, mindent bele fogok adni” – ígérte a 23 esztendős pilóta, aki eddig kétszer szerzett pontot az F1-ben, a 2020-as Szahíri Nagydíjon a Mercedes színeiben és legutóbb a Magyar Nagydíjon a Williamsszel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK