Wolff: Bottasnak és Russellnek a Mercedesen kívül is van F1-es esélye

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Toto Wolff, Valtteri Bottas, Mercedes
IMOLA, ITALY - NOVEMBER 01: Second placed Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP talks with Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in parc ferme during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on November 01, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Mercedes-csapatot irányító Toto Wolff arra számít, hogy George Russell és Valtteri Bottas jövőre is a Forma-1 mezőnyében szerepel majd, függetlenül attól, hogy melyikük versenyezhet a címvédőnél.

Valtteri Bottas és George Russell szerződtetéséről dönthet a Mercedes várhatóan a közeljövőben. Lewis Hamilton már biztosan marad a világbajnok csapatnál, és több jel is arra utal, hogy jövőre Russell személyében új csapattársat kap, de a hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett meg.

Wolff várhatóan nem hosszabbít Bottasszal, de nem veszi le róla a kezét Forrás: Formula 1 via Getty Images/ Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Felröppentek pletykák azzal kapcsolatban is, hogy amennyiben Bottas távozik, a Williams vagy az Alfa Romeo színeiben folytathatja pályafutását, de a grove-i csapat Russellt is szívesen megtartaná. Erre utalt Toto Wolff is egy sajtóbeszélgetés során, amelyből a GPFans.com idézett.

– nyilatkozta. – A legtöbb csapat kihívóként tekint most magára, nagy előrelépés várható a következő évtől, hiszen a költségplafon mindenkire érvényes. Sokan már nagyon korán elkezdtek a jövő évi fejlesztésekre koncentrálni, egy ideje m ár látható, hogy az Alfa vagy a Williams már nem hoz sok újítást. Bárhogy is döntünk, szerintem George és Valtteri remek lehetőségekkel rendelkezik.”

Bennfentesek és a közvélemény Russell előléptetésére számít, még akkor is, ha az a nyugalmas évek után belső feszültséget generálhatna a már beágyazott Hamilton és a sikerre éhes fiatal honfitársa között. Russell nem titkolja, hogy a Mercedes színeiben ő is győzelemre törne.

„Felkészültnek érzem magam arra, hogy világbajnoki címekért harcoljak és futamokat nyerjek – nyilatkozta. – Imádtam volna, ha már rögtön, az első versenyemtől kezdve a győzelmekért küzdhetek, de talán 10-15 év múlva azt mondom majd, hogy a mezőny végén szerzett tapasztalatok hosszabb távon kifizetődőnek bizonyultak.”

Nem mindegy, hogy valaki a Mercedes vagy a Williams színeiben versenyez Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Viszont, mindegy, hogy hol kötök ki jövőre és milyen pozícióért küzdök, legyen szó a világbajnokságról, vagy csak a pontszerzésről, mindent bele fogok adni” – ígérte a 23 esztendős pilóta, aki eddig kétszer szerzett pontot az F1-ben, a 2020-as Szahíri Nagydíjon a Mercedes színeiben és legutóbb a Magyar Nagydíjon a Williamsszel.