Társoldalunk:
Hírlevél

Hazai verseny nélkül is vb-címet nyerne a szurkolóknak a Honda

2021.08.19. 19:43

Szomorúan nyilatkozott a Japán Nagydíj törléséről a Honda és a szuzukai pálya képviselője is, de sikerrel és a következő évi verseny ígéretével próbálták lelkesíteni a szurkolókat.

A koronavírus miatt idén sem tudják megrendezni a Japán Nagydíjat, ami különösen kellemetlen döntés a Hondára és a hazaiak kedvencére, Cunoda Jukira nézve. A japán gyártó hivatalosan idén szerepel utoljára a Forma-1-ben és a Red Bull partnereként az egyéni és a konstruktőri trófeára is hajtanak, Cunoda pedig idén versenyezhetett volna először a hazai szurkolók előtt.

A Red Bull eddig csak egyszer, 2019-ben versenyzett a Hondával közösen a Japán NagydíjonForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Nagyon kellemetlen, hogy zsinórban második éve lehetetlen megtartani a Forma-1-es nagydíjat Szuzukában. A Hondánál különösen csalódottak vagyunk, mert ez az utolsó év a Forma-1-es projektünkben, és tudjuk, hogy sok rajongó várta már, hogy részt vehessen a rendezvényen” – nyilatkozta Watanabe Kodzsi, a Honda márkakommunikációs vezetője.

A Red Bull-Honda a nyári szünet előtti balesetek miatt egyelőre hátrányban van a Mercedeshez képest és Max Verstappen is Lewis Hamilton mögé szorult az egyéni pontversenyben, de a különbség nem behozhatatlan, még akkor sem, ha a sérült erőforrások miatt várhatóan Verstappen és Sergio Pérez is rajtbüntetésekre számíthat.

„A 2021-es szezon izgalmas végkifejlet felé tart, és mindent bele fogunk adni, keményen fogunk küzdeni, hogy elérjük a célunkat és a Honda Forma-1-es projektjének végén megnyerjük a világbajnokságokat. Reméljük, hogy a rajongóink továbbra is szurkolnak majd nekünk. Végezetül, a rendezvény főszponzoraként köszönjük, hogy a Mobilityland és a Forma-1 ilyen keményen dolgozott az utolsó pillanatig, hogy próbálják megtartani a nagydíjat.”

Honda és a Red Bull mellett több versenyző és csapat is üzent a japán szurkolóknak a közösségi médiában, kiemelték, hogy bár idén sem jön össze a találkozást, várják már a következő évi nagydíjat. Így tett Tanaka Kaoru, a pályát működtető Mobilityland elnöke is a japán Autosport Web hasábjain is.

A Honda világbajnoki címre hajt a Red Bull-lalForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

„Nagyon fájdalmas, bosszantó és elkeserítő döntés volt. Arra készültünk, hogy két év után újra megrendezzük az F1-es Japán Nagydíjat, de meg kellett hozni a döntést, hogy töröljük. Óriási erőfeszítéseket tettünk a rendezvény előkészítése érdekében, mert nagyon vágytunk Cunoda Juki hazatérésére, aki hét év óta az első [japán F1-es pilóta] és ez az utolsó éve a Hondának az F1-ben.”

„Nagyon elszomorító döntés lefújni az F1-es Japán Nagydíjat zsinórban a második éve, de ettől a pillanattól kezdve a következő évi versenyre készülünk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK