Társoldalunk:
Hírlevél

Bottas elárulta, honnan ered a zabkása-mániája

2021.08.20. 06:17

A Mercedes versenyzője kisgyerekként szerette meg a zabkását, mert szüksége volt rá a karrierje beindításához.

A közvetítések visszatérő jelenete, hogy Valtteri Bottas kávézgat, mielőtt elfoglalja helyét az autóban, és közismertté vált az is, hogy szívesen fogyaszt zabkását. Volt olyan győzelme is, amit ezzel magyarázott.

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzőjeForrás: Daimler AG/Jiri Krenek for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

De hogy vált a kedvencévé ez a nem a gasztronómia csúcsát képviselő, de kétségkívül igen tápláló étel? Erről az F1 által nemrég szervezett csoportos interjúban beszélt, amelyben szurkolók kérdezhettek tőle online. A finn versenyző a karrierjének kezdetére vonatkozóan kapott kérdést, s mint kiderült, a zabkásának fontos szerepe volt benne.

„Ötéves koromban a szülővárosomban rendeztek egy gokartversenyt. Nem tervezetten megnéztük apukámmal, mert mentünk valahova, és megláttuk a verseny reklámját. Addig még nem láttam ilyen menő dolgot, ahogy a gokartokban a pilóták harcolnak egymással" – mesélte Bottas.

Ki akartam próbálni, de túl kicsi voltam hozzá. A nagyapám télen azt mondta, ha zabkását eszek minden reggel, egy varázslattal megnövök és beülhetek a gokartba.

„Szóval minden nap zabkását reggeliztem. Tavasszal, miután elolvadt a hó, elmentünk a pályára és csodák csodájára elég nagy voltam az egyik gokarthoz. Így kezdődött."

Az alábbi videóban a Mercedes versenyzője korábban már megmutatta, ő hogyan készíti el kedvenc ételét:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK