Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc elismeri, megilletődött a sikeres versenytársai ellen

2021.08.17. 18:46

Charles Leclerc-nek eleinte nehezére esett már sikeres F1-es pilóták ellen versenyezni, de manapság már másként kezeli őket a pályán. Úgy érzi, a Ferrarinál érettebb ember és versenyző lett.

A Forma-1 fiatal versenyzőgenerációjának ígéretes tagja, Charles Leclerc elárulta, eleinte nehezére esett, hogy felvegye a kesztyűt a mezőny már sikeres tagjaival. Leclerc a 2018-as szezon során mutatkozott be az F1-ben az Alfa Romeo Saubernél, így viszonylag nyugodtan, a középmezőnyben kezdhette bontogatni a szárnyait, de utána rögtön a mélyvízbe dobták, és a Ferrari versenyzője lett.

Leclerc idén a középmezőny sűrűjében rendszeresen harcokba bonyolódikForrás: AFP/Joe Klamar

„Az első nagydíjhétvégéim során meg voltam illetődve, hiszen hirtelen olyan versenyzők ellen küzdöttem, akiket korábban csak a tévében csodáltam, aztán azt mondtam magamnak, hogy ez így nem mehet tovább – elevenítette fel a Speed Weeknek. – Egy idő után megszoktam, hogy világbajnokok és nagydíjgyőztesek ellen versenyzem, és
manapság már csak a csatával foglalkozom, nem azzal, hogy az ellenfél eddig mit ért el.”

Leclerc meglepetésre rögtön legyőzte a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, akit tavaly el is küldtek a Ferraritól. Egyelőre lemaradásban van Carlos Sainz mögött, de ez elsősorban különböző balesetek és versenyszituációk miatt alakult így. Leclerc-t hosszútávú szerződés köti a Ferrarihoz, ahol már jól beilleszkedett.

„A Ferrarinál rögtön otthon éreztem magam, de majdnem egy évbe telt, mire ráéreztem egy nagy versenyistálló dinamikájára, például, hogy egy ilyen környezetben miként reagáljak a nehézségekre – mondta a Beyond the Grid podcastban. – Amikor manapság visszagondolok erre, egy év hosszú időnek tűnik, de akkoriban egyáltalán nem éreztem soknak.”

A Ferrarinál töltött első évem során nagy előrelépéseket tettem, jobban kiismertem a belső összefüggéseket, és egy idő után az ember úgy érzi, hogy ura a helyzetnek. Mióta csatlakoztam a Ferrarihoz, érettebb lettem emberként és versenyzőként is. Nehéz megmondani, hogy mennyivel lettem jobb versenyző, de precízebb lettem a részletekkel. Ebben a sportágban az ember mindig tanul valamit, amikor felveszi a sisakot.”

Leclerc a Ferrari reménységeForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Leclerc jelenleg az F1 többi tagjához hasonlóan nyári szabadságát tölti, a mezőny legközelebb a jövő hétvégén lép pályára a Belga Nagydíj alkalmával a híres, Spa-Francorchamps-ban lévő aszfaltcsíkon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK