Társoldalunk:
Hírlevél

Megtartják a Sao Paulói Nagydíjat, de a helyiek új dátumot kérnek

2021.08.17. 06:05

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy mindenképpen megtartják az idén már Sao Paulói Nagydíjnak nevezett interlagosi F1-es versenyhétvégét, de a helyiek szeretnék, ha a tervezettnél egy héttel később érne oda a mezőny.

Bizonytalanság övezi a Forma-1 idei versenynaptárának alakulását, mivel számos olyan helyszín szerepel a programban, ahol a koronavírus jelenleg nehézségeket okoz és beutazási korlátozások is ellehetetleníthetik a versenyrendezést. A nyári szünet előtt még a csapatfőnökök is válaszra vártak, a Red Bullnál is csak az austini USA Nagydíj megtartására számítottak.

A szurkolók is a helyszínen lehetnek majdForrás: AFP/Nelson Almeida

A jogtulajdonos és a mezőny számára is jó hír, hogy hétfőn João Doria, São Paulo kormányzója sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tavalyi kihagyás után idén mindenképpen megtartják a versenyhétvégét, ennek előkészítése érdekében az eddig piacra dobott 40 ezer és 28 ezer eladott belépő után augusztus 27-től újabb jegycsomagot kezdenek értékesíteni.

Az UOL Grande Premio tudósítása szerint a Sao Paulói Nagydíjon kötelező lesz a maszkviselés és a testhőmérséklet mérése, vizsgálják azt, hogy 48 óránál nem régebbi, negatív PCR-tesztet vagy kétdózisú oltásról szóló igazolást is elvárjanak a pályára belépő közönség tagjaitól. Ahogy ez, úgy egyelőre a verseny időpontját sem döntötték el.

Az interlagosi hétvége eredetileg 2021. november 5-7. között zajlana, de a helyiek szeretnék, ha egy héttel később, november 12-14. között rendeznék mega Sao Paulói Nagydíjat, ez várhatóan augusztus 26-ig eldől. A promótert képviselő Alan Adler elmondta, hálásak azért, mert Interlagos lesz a harmadik hétvége, ahol sprintfutamot is tartanak.

Adler egyelőre 50 százalékra teszi a dátumváltozás lehetőségét, de a portál úgy tudja, már biztos, hogy a nagydíjhétvége 2021. november 12-14. között esedékes. Doria azt viszont kijelentette, a verseny törlése már nem lehetséges, ezt csakis „katasztrofális helyzet” esetén tartja elképzelhetőnek, de nem számítanak ilyesmire.

Két év után tér vissza a mezőny InterlagosbaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Nagyon nyugodtak vagyunk az F1 megrendezésével kapcsolatban, már csak a dátumot kell véglegesítenünk, ami egyelőre november 7-e” – jelentette ki. A politikus üzent Jair Bolsonaro elnöknek is, aki korábban 99,9 százalékos valószínűséggel arra számított, hogy a Brazil Nagydíj elköltözik egy új, Rióba tervezett pályára, az viszont végül nem épül meg, és a futam is marad az eddigi helyén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK