Hamarosan tárgyal Räikkönennel az Alfa Romeo, jó döntést akarnak hozni

Forma-1, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo, Stájer Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 24: Kimi Raikkonen of Finland and Alfa Romeo Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 24, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke nem ígérte meg, hogy jövőre is megtartják Kimi Räikkönent, arról beszélt, hogy ki kell használniuk a 2022-es szabályok adta lehetőséget.

Megváltozhat az Alfa Romeo pilótafelállása a 2022-es szezonra, miután Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi szerződése is lejár az év végén. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nemrég a La Gazzetta dello Sportnak azt mondta, reméli, hogy a svájci istálló megtartja Giovinazzit, de az Alfa Romeót irányító Frédéric Vasseur még a veterán Kimi Räikkönen sorsában sem biztos.

Räikkönen jövője egyelőre kérdéses a Forma-1-ben Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„Minden esetet külön kell megvizsgálni, Kimivel nemsokára egyeztetünk a jövőről, és arról, hogy mit szeretne csinálni. Aztán ki kell választanom a legjobbat a csapat számára – mondta Vasseur a GPFans.com-nak. – Tudjuk, hogy a partnereink és a tulajdonosok milyen elkötelezettek és mekkora befektetéseket tesznek, úgyhogy a lehető legjobbunkat kell nyújtanunk.”

Az Alfa Romeóval a közelmúltban Valtteri Bottast és a Ferrari juniorpilótáit is hírbe hozták,

valamint a várólistán a tehetséges, de még nagyon fiatal és tapasztalatlan Théo Pourchaire is szerepel. Vasseur kijelentette, a versenyzőpáros kialakításánál azt is figyelembe veszik, hogy jövőre új korszak kezdődik a Forma-1-ben.

„Azért is szeretnénk erős alapokra építkezni, mert új szabályok jönnek és új autó lesz, úgyhogy ’22 igazi lehetőséget teremt, mert úgy gondolom, újabb lépést teszünk a motorral, és a többieknél sokkal korábban elkezdtük a karosszéria fejlesztését, valamint stabil partnereink vannak” – utalt a tulajdonosi körre és az Alfa Romeóra, ami főszponzorként a csapat mellett marad.

Ez azt jelenti, hogy ritka lehetőséget kapunk a ’22-es szabályokkal,

a költségplafonnal és azzal, hogy az autó már a költségplafon hatálya alatt készül, így számunkra nyílt terepen dolgozhatunk. Azt mondanám, hogy most minden lámpa zöldre váltott, új kihívás áll előttünk az utunkon és a megfelelő döntéseket kell meghoznunk.”

Az Alfa Romeo idén nem túl versenyképes, de így is érdeklődnek az üléseik iránt Forrás: DPPI/Dppi

Az Alfa Romeo idén csak a konstruktőri világbajnokság 9. helyezettje mindössze 3 ponttal, csak a 0 pontos, szintén Ferrari-motort használó Haast tudják megelőzni és a Magyar Nagydíj után sokat romlottak a kilátásaik, mert a 8. helyezett Williams hirtelen 10 pontot szerzett, így a szezon második felében nagy javulásra van szükség Räikkönentől és Giovinazzitól, hogy utolérjék a grove-i istállót.