Társoldalunk:
Hírlevél

Hamarosan tárgyal Räikkönennel az Alfa Romeo, jó döntést akarnak hozni

2021.08.16. 16:42

Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke nem ígérte meg, hogy jövőre is megtartják Kimi Räikkönent, arról beszélt, hogy ki kell használniuk a 2022-es szabályok adta lehetőséget.

Megváltozhat az Alfa Romeo pilótafelállása a 2022-es szezonra, miután Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi szerződése is lejár az év végén. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nemrég a La Gazzetta dello Sportnak azt mondta, reméli, hogy a svájci istálló megtartja Giovinazzit, de az Alfa Romeót irányító Frédéric Vasseur még a veterán Kimi Räikkönen sorsában sem biztos.

Räikkönen jövője egyelőre kérdéses a Forma-1-benForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„Minden esetet külön kell megvizsgálni, Kimivel nemsokára egyeztetünk a jövőről, és arról, hogy mit szeretne csinálni. Aztán ki kell választanom a legjobbat a csapat számára – mondta Vasseur a GPFans.com-nak. – Tudjuk, hogy a partnereink és a tulajdonosok milyen elkötelezettek és mekkora befektetéseket tesznek, úgyhogy a lehető legjobbunkat kell nyújtanunk.”

Az Alfa Romeóval a közelmúltban Valtteri Bottast és a Ferrari juniorpilótáit is hírbe hozták,valamint a várólistán a tehetséges, de még nagyon fiatal és tapasztalatlan Théo Pourchaire is szerepel. Vasseur kijelentette, a versenyzőpáros kialakításánál azt is figyelembe veszik, hogy jövőre új korszak kezdődik a Forma-1-ben.

„Azért is szeretnénk erős alapokra építkezni, mert új szabályok jönnek és új autó lesz, úgyhogy ’22 igazi lehetőséget teremt, mert úgy gondolom, újabb lépést teszünk a motorral, és a többieknél sokkal korábban elkezdtük a karosszéria fejlesztését, valamint stabil partnereink vannak” – utalt a tulajdonosi körre és az Alfa Romeóra, ami főszponzorként a csapat mellett marad.

Ez azt jelenti, hogy ritka lehetőséget kapunk a ’22-es szabályokkal, a költségplafonnal és azzal, hogy az autó már a költségplafon hatálya alatt készül, így számunkra nyílt terepen dolgozhatunk. Azt mondanám, hogy most minden lámpa zöldre váltott, új kihívás áll előttünk az utunkon és a megfelelő döntéseket kell meghoznunk.”

Az Alfa Romeo idén nem túl versenyképes, de így is érdeklődnek az üléseik irántForrás: DPPI/Dppi

Az Alfa Romeo idén csak a konstruktőri világbajnokság 9. helyezettje mindössze 3 ponttal, csak a 0 pontos, szintén Ferrari-motort használó Haast tudják megelőzni és a Magyar Nagydíj után sokat romlottak a kilátásaik, mert a 8. helyezett Williams hirtelen 10 pontot szerzett, így a szezon második felében nagy javulásra van szükség Räikkönentől és Giovinazzitól, hogy utolérjék a grove-i istállót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK