Társoldalunk:
Hírlevél

Az IndyCarba csábítják Albont, ott nem ő lenne a "koszorúslány"

2021.08.16. 19:41

Indianapolisban járt a hétvégén Alexander Albon, ahol Romain Grosjean csapatfőnöke, Dale Coyne elárulta, foglalkoznak a thai pilóta leigazolásának gondolatával.

A DTM után az Egyesült Államok, az IndyCar felé veheti az irányt Alexander Albon, aki tavaly még a Red Bull F1-es pilótája volt Max Verstappen csapattársaként, de elvesztette az ülést Sergio Pérezzel szemben és úgy tűnik, jövőre nem kap új lehetőséget a világbajnokság mezőnyében. Albon a sportautózás után ismét a formulaautók felé kacsingat.

Albon az USA felé veheti az iránytForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A thai pilóta a múlt hétvégén Indianapolisban járt, ahol az IndyCar mezőnye a belső, európai stílusú nyomvonalon versenyzett, és több istálló képviselőjével is találkozott, egyebek mellett Dale Coyne-nal is, aki Romain Grosjean csapatfőnöke is. A francia pilóta a 2. helyet szerezte meg, Coyne őt és Albont is méltatta a helyszínen.

Egy ideje már figyeljük őt, több, mint egy éve egyeztetünk és az biztos, hogy érdeklődő – idézte a csapatfőnököt az Autosport. – Romain a legjobb értékesítő a számunkra, mert megmutatja, hogy csapatként mire vagyunk képesek, és egyben jól eladja az IndyCart is. Ő és Alex már elég régóta beszélget arról, hogy milyen jó ez a sorozat, mennyire versenyképesek lehetnek ezekben az autókban, mennyire természetes és ösztönös vezetni őket” – mondta.

„Romain elmondta neki, hogy mókás az IndyCarban versenyezni, sokkal kisebb a nyomás, jobb a kapcsolat a csapatok, csapattulajdonosok és a versenyzők között is, és szerintem Alexnek tetszik az, hogy a csapatokat nem úgy alakították ki, hogy legyen egy elsőszámú pilóta, a másik meg a koszorúslány. Ezen ő már keresztül is ment, nem igaz?”

Coyne szerint az IndyCarban nagyobb mozgástér van ahhoz, hogy az autót a pilóta vezetési stílusára hangolják, és a lehető legtöbbet kihozzanak belőle, ezért a Forma-3, F2 és az F1 után szerinte „friss levegőt” jelenthet a pilótáknak a tengerentúli sorozat. „A kemény munka a pályán és a mérnökök kamionjában zajlik, nem a politikai játszmázás és a nyomásgyakorlás terén.”

Grosjean jól szerepelt IndianapolisbanForrás: Walt Kuhn

A csapatfőnök azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy Albon számíthat-e a sorozatban jelen lévő Honda vagy a Red Bull támogatására, állítása szerint egyelőre nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel. „Egyelőre csak sok emberrel beszélt és élvezte a hétvégét, de ha az a kérdés, hogy a 2022-es szezon kapcsán a látóterünkben van-e, akkor igen, mindenképpen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK