Társoldalunk:

Megölték a spái pálya igazgatóját, Nathalie Maillet-t

2021.08.15. 12:40

Meghalt Nathalie Maillet, a Spa-Francorchamps-ban lévő világhírű versenypálya igazgatója. Helyi sajtóértesülés szerint családon belüli erőszak történt.

Két héttel az F1-es Belga Nagydíj előtt meghalt a versenyt rendező, Spa-Francorchamps-ban lévő világhírű pálya igazgatója, Nathalie Maillet. Helyi sajtóértesülések, köztük a belga RTL és a DHnet.be beszámolója szerint idegenkezűség történt, Maillet családon belüli erőszak áldozata lett.

Charlie Whiting, az F1 néhai versenyigazgatója és Natalie Maillet a 2018-as Belga Nagydíj előttForrás: DPPI via AFP/Dppi

A pálya igazgatója építésznek tanult, saját tervezőirodája is volt, a spái pálya igazgatói posztját öt éve töltötte be. Vasárnap is várták őt a helyszínen zajló raliversenyen, ott azonban nem jelent meg, ezért keresés indult. A holttestét a Gouvy-ban lévő otthonában találták meg.

Körülbelül éjjel 2:30 körül értesített a rendőrség, hogy kettős gyilkosság, majd öngyilkosság történt egy házban a Rue de Houffalize-en” – nyilatkozta Véronique Léonard, Gouvy polgármestere. A DHnet.be úgy tudja, Maillet egy brüsszeli ügyvéd társaságában volt, amikor férje, Franz Dubois hazament, majd fegyverét ellenük fordította, végül öngyilkosságot követett el.

„Csak annyi információt kaptam, hogy kettős gyilkosság, majd öngyilkosság történt Ms. Maillet otthonánál – idézte a polgármestert az RTBF.be. – A rendőrség még reggel 9 körül is ott volt. Ms. Maillet nagyon zárkózott ember volt, sohasem hallottam semmilyen aggasztó dolgot a magánéletéről."

Melchior Wathelet a pálya igazgatótanácsának elnöke részvétet nyilvánított Maillet családjának, szüleinek, rokonainak és a munkatársainak is, mert úgy vélte, az igazgató halála őket is megrázta. „Ma egy nagyszerű hölgyet, egy motorsport rajongót és igazi vezetőt vesztettünk el, aki nagyon fog hiányozni. Nathalie a pálya arca lett, megtestesítette a versenyzés iránti rajongást, amelyben mindannyian osztozunk."

Két hét múlva rendezik a Belga NagydíjatForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Dan Istitene

Azt egyelőre nem tudni, hogy a történtek befolyásolják-e a két hét múlva esedékes Belga Nagydíj megrendezését. Az F1 mezőnye jelenleg nyári szabadságát tölti, legközelebb 2021. augusztus 27-29. között lépnek pályára a versenyzők, de az előkészületek már a jövő hét második felében megkezdődnek a híres helyszínen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK