Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappennek szurkol, de Hamilton bajnoki címére számít a Ferrari főnöke

2021.08.15. 16:55

Mattia Binotto szerint az egyéni világbajnoki címre hajtó Lewis Hamilton és Max Verstappen is remek versenyző, úgy véli, a holland pilóta sikere jót tenne az F1-nek, de a brit győzelmére számít.

Kétesélyessé vált az idei F1-es világbajnokság az egyéni és a konstruktőri értékelésben is. A pilóták világbajnoki címéért Lewis Hamilton és Max Verstappen csatázhat, a konstruktőriben is az ő csapataik küzdenek, a Mercedes a címvédésért, a Red Bull a visszahódításért. A Ferrari idén is kívülállóként figyeli az eseményeket, de Mattia Binotto elmondta a véleményét a versenyről.

Binotto reméli, hogy sokáig tart Hamilton és Verstappen csatájaForrás: NurPhoto via Getty Images/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Ez először is izgalmas csata. Mindketten kimagasló versenyzők és nagyon tehetségesek. Az egyikük ezt már megmutatta, a másik pedig megkérdőjelezhetetlen tempót mutatott már eddig is. Ha fogadnom kellene, szerintem Lewis fog nyerni. Azért mondom ezt, mert szerintem a Mercedes győzni fog, mert erős csapatuk van, ezt az elmúlt években megmutatták.”
Mindenük megvan a győzelemhez és végül is, ők a címvédők, őket kell legyőzni.”

A Ferrari legutóbb 2018-ban küzdött a világbajnoki címért, de Fernando Alonso 2014-es távozása óta nem fordult elő, hogy még az utolsó versenyen is volt esélyük a végső sikerre. A Red Bull 2010 és 2013 között zsinórban négy egyéni és négy konstruktőri világbajnoki címet szerzett Sebastian Vettellel, azóta viszont a Mercedes tarol.

A Scuderia 2008-as konstruktőri világbajnoki címe óta csak a Red Bull és a mai Mercedes-csapat adott világbajnokokat a mezőnynek, 2009-ben a Brawn GP, majd a Red Bull, 2014-től pedig folyamatosan a Mercedes győzött, Nico Rosberg 2016-os sikerétől eltekintve mindig Lewis Hamiltonnal. Binotto ezért úgy gondolja, jó lenne már, ha kicsit átalakulnának az erőviszonyok.

Remélem, hogy a legvégéig tudnak majd küzdeni – mondta. – Ez azt jelentené, hogy nyitott marad a világbajnokság, izgalmas lesz a csata és olyan szoros is, amilyen csak lehet, mert az jót tesz a shownak is. Én mindig a Ferrarinak drukkolok, de most Maxnak is, mert szerintem jót tenne a sportnak, ha megváltozna a status quo.”

A Ferrari idén csak alkalomszerűen tud beleszólni a két éllovas csatájábaForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

A nyári szünetben Hamilton 8 pontos előnnyel vezet, 2014 óta csak egyszer fordult elő, hogy nem Mercedes-pilóta mehetett az élről vakációzni, de ezúttal a két élcsapat nagyon szoros versenyben van, és a Red Bull által elszalasztott lehetőségeket és a váratlan pontveszteségeket látva jó esély van arra, hogy le tudják dolgozni a lemaradásukat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK