Marko szerint már eldőlt a pilótakérdés a Mercedesnél

Forma-1, Szahíri Nagydíj, időmérő, George Russell, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 05: Second place qualifier George Russell of Great Britain and Mercedes GP gives a thumbs up in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 05, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Helmut Marko szerint eldőlt, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél. Korábban felmerült, hogy esetleg a Red Bull is ajánlatot tehet George Russellnek, a veterán szakember azonban ezt nem tartotta valós forgatókönyvnek.

Egyre több jel utal arra, hogy a Mercedes 2017 óta először versenyzőt cserél és George Russell lesz Lewis Hamilton csapattársa Valtteri Bottas helyett, de a csapat hivatalos bejelentése előtt ez továbbra is csak spekuláció. A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko viszont meg van győződve arról, hogy ez fog történni.

Marko szerint Russell lesz jövőre a Mercedes egyik pilótája Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Az időmérős teljesítményei lenyűgözők, de ő a Mercedes emberek, szerintem ez már egyébként is eldőlt” – nyilatkozta a Motorsport-magazin.com-nak, majd egy újabb kérdésre válaszolva azt mondta, „meggyőződése”, hogy a Mercedes már leszerződtette Russellt a 2022-es szezonra. Marko a Motorsport-total.com-nak júliusban is azt mondta, hogy

a Williamsnél nyújtott teljesítménye alapján Russell szerződtetését megéri megfontolni, de utópisztikusnak tartotta a brit pilóta esetleges leigazolását.

„Akkora baklövés lenne, ha a Mercedes elengedné őt, hogy igazából el sem tudom képzelni” – tette hozzá a veterán szakember, aki az F1-es tehetségkutatás egyik meghatározó alakja, még akkor is, ha a Red Bull juniorjait az utóbbi években nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, egyikük sem tudott felnőni Max Verstappen mellé.

Bár Russell leigazolása eddig sem tűnt realitásnak, a Channel 4 megkérdezte erről Verstappent is. A holland pilóta még tavaly, Russell mercedeses beugrása alkalmával méltatta kortársát, a brit tévétársaságnak viszont azt mondta,

elégedett Sergio Pérezzel, aki idén csatlakozott a csapathoz.

„Nekem nem számít, hogy ki a csapattársam, hiszek magamban és magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy képes leszek jó munkát végezni, úgyhogy teljesen mindegy, hogy kit raknak mellém” – mondta.

Russell idén még a Williams színeiben versenyez, de jövőre várhatóan csatlakozik a Mercedeshez Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Jó az, ha kihívás elé állítanak, de pillanatnyilag nagyon boldog vagyok, mert Checo a csapattársam. Remek munkát végez, […] megmutatta, hogy sokat hozzátesz a csapat munkájához és nagyon fontos az is, hogy mindkét pilóta pontokat szerezzen.”