Bottas: Hosszabb szerződésekkel jobban szerepelhettem volna

Forma-1, Magyar Nagydíj, csütörtök, Valtteri Bottas, Mercedes
Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas addresses a press conference at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 29, 2021, ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix. (Photo by FLORION GOGA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Eddig minden évben kikapott Lewis Hamiltontól, Valtteri Bottas mégis emelt fővel versenyez, úgy véli, ő mindent megtett a sikerért, és a vereségek ellenére is egyre jobb lett.

Sok kritika érte Valtteri Bottast az elmúlt évek során azért, mert tartósan nem tudott veszélyt jelenteni Lewis Hamiltonra, aki a közös korszakuk kezdete, 2017 óta minden évben világbajnok lett. Hamilton eddigi csapattársai közül Bottas húzza a legtovább, ami annak fényében még nagyobb tett, hogy Bottas mindig csak egyéves szerződéseket kapott.

Bottas pályafutása ismét elágazáshoz jut Forrás: AFP/Florion Goga

A finn pilóta úgy véli, hosszabb távú bizalommal jobban tudott volna építkezni a Mercedesnél. „Ez csak spekuláció és tippelés az alapján, amit most érzek, de az biztos, hogy sok energiát és rengeteg, szükségtelen terhet megspórolt volna, amikor az év adott szakaszában a médiát kezelni kellett – mondta az ESPN-nek. –

„Fókuszálhattam volna a következő évre és az összes fejlődési lehetőségre, amit az ember meg akar osztani a csapattal. Az biztos, hogy másmilyen lelkiállapot lett volna, de ez már csak spekuláció” – nyilatkozta.

Bottas úgy érzi, az elmúlt évek megedzették őt, versenyzőként és emberként is sokat tanult magáról, és szerinte, bármilyen kihívás várhat rá, felkészülten áll elébe. Kijelentette, magabiztos a képességeivel kapcsolatban, úgy érzi, hogy értékes tagja a csapatnak, de elismerte,

nem ő hozza meg a döntést arról, hogy maradhat-e a Mercedesnél vagy sem.

„Azt kell mondanom, nem bántam meg semmit. Mindig megpróbáltam minden tőlem telhetőt, ez idén is így van. Az idei év során nyilván nem a legjobban indult a szezon, sok verseny volt, amit kiesések vagy más okból pont nélkül zártam, de nem bánok semmit, mindig megpróbáltam mindent beleadni.”

Bottas F1-es pályafutása során a Hungaroringen fordult elő először az, hogy az első körben kiesett Forrás: AFP/Peter Kohalmi

„Mindig is próbáltam olyan keményen dolgozni, ahogy csak tudtam. Noha Lewis eddig minden évben legyőzött, mindig kerestem a megoldást magamban, hogy erősebben vághassak vissza – mondta Bottas. – Ez már az ötödik évem a csapattal, és úgy tűnik, hogy minden jól működik, Lewis és én jól tudunk együtt dolgozni.”