Vágólapra másolva!
A világbajnokság 2. helyén álló Max Verstappen kijelentette, továbbra is keményen fog versenyezni, de a stílusát már nem tartja agresszívnak. Hálás azért, mert a Red Bull kiállt mellette.

Még mindig vannak utórengései Max Verstappen és Lewis Hamilton silverstone-i balesetének, ami a Magyar Nagydíj előtt két héttel történt, a Brit Nagydíj első körében. A védekező Red Bull-pilóta és a támadó mercedeses a Copse-kanyarban összeakadt, Verstappen nagy sebességgel a falnak csapódott, majd Hamilton egy büntetés után is megnyerte a versenyt.

A holland pilóta hálás a csapat támogatásáért Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Verstappen a Magyar Nagydíjig ritkán nyilvánult meg a balesettel kapcsolatban, de a közösségi médiában tiszteletlennek nevezte azt, hogy Hamilton önfeledten ünnepelt, miközben ő a kórházban vizsgálatokon esett át. A holland pilóta a Hungaroringen már beszélt az esetről, de ott sem hagyta, hogy minden erről szóljon. A The-Race.com-nak viszont

részletes interjút adott a balesetről és annak utóéletéről.

„Nagyon elkeseredtem a silverstone-i események miatt, de az, ami utána történt nagyon megmutatja, hogy mi egy nagy család vagyunk, a Red Bullon belül mindenki kiállt mellettem. Az ember néha megfeledkezik ezekről a dolgokról, de ilyenkor látszik, hogy mennyire törődünk egymással. Számomra ez megerősítette, hogy jó helyen vagyok.”

Verstappennel kapcsolatban a Mercedes és a közvélemény részéről is felmerült, hogy agresszívan versenyez, de ezt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke visszautasította egy blogbejegyzésben a Red Bull honlapján. A holland pilóta ugyan Imolában és Barcelonában is kiszorította Hamiltont a rajtnál,

azt mondta, ő keményen, de nem agresszívan küzd.

„Nyilvánvaló, hogy megnehezítem azoknak a dolgát, akik próbálnak megelőzni, ez mindig is így lesz, de szerintem nagyon jól érzem, hogy miként helyezkedem az autóval és [mostanában] nem is szorítottam le másik autót a pályáról. Nulla büntetőpontom van, ez szerintem elég beszédes” – mutatott rá.

Imolában sem bánt kesztyűs kézzel Hamiltonnal Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

„Az egész pályafutásom során keményen versenyeztem, és az elmúlt néhány évben az agresszív hozzáállásom is elmúlt, csupán megnehezítem az ellenfelek dolgát. Persze, lehetnek, akik ezt másként gondolják, de szerintem a versenyzés az erősségem, de azt is jól tudom, hogyan maradjak ki a bajból. Ez persze nem mindig rajtam múlik, ha mások nekimennek az autómnak.”

A 24 esztendős pilóta a konkrét balesettel kapcsolatban kijelentette, nem érzi, hogy hibázott volna,

mert hagyott elég helyet Hamiltonnak, aki szerinte „teljesen rosszul mérte fel a kanyartempót, és különösen az ívet, amelyen behajtott a kanyarba, mert kizárt, hogy ilyen tempóval be tudott volna fordulni.”

„Nagyon jól tudtam, hogy hova helyezkedek az autómmal és azt is, hogy amikor ilyen szűk ívből kell fordulni, főleg az ő oldaláról, akkor a kanyarcsúcspontig ki kell szélesíteni az ívet, hogy hagyjak neki elég helyet, de még így sem maradt neki elég. Részemről, ugyanúgy fogok versenyezni, ahogy eddig, és szerintem ő is tanulni fog a történtekből.”