Társoldalunk:
Hírlevél

Ritka nyilatkozatot tett Michael Schumacher állapotáról Jean Todt

2021.08.11. 17:00

Méltatta Michael Schumacher feleségét, Corinnát a német autóversenyző korábbi főnöke, az FIA elnökeként dolgozó Jean Todt, aki egykori pilótájának állapotára is tett utalást.

Lassan nyolc évvel az életét megváltoztató síbaleset után is teljes a titoktartás Michael Schumacher állapotával kapcsolatban, erről várhatóan csak a szeptember közepén, a Netflixen megjelenő, a család közreműködésével készült dokumentumfilmből derülhetnek ki érdemi információk.

Schumacher és Todt a 2006-os Olasz Nagydíj dobogóján, nem sokkal azelőtt, hogy a német pilóta bejelentette első visszavonulásátForrás: AFP/Damien Meyer

A korábbi hétszeres világbajnok körül olyan szigorú a hírzárlat, hogy még korábbi menedzsere, Willi Weber sem látogathatja, a szűk családi körön kívül csak a Ferrari egykori csapatfőnökéről, az FIA jelenlegi elnökéről, Jean Todtról lehet tudni, hogy rendszeresen látogatja Schumachert. A francia sportdiplomata méltatta a német legenda feleségét, Corinnát.

Sok időt töltöttem Corinnával, mióta Michaelnek súlyos síbalesete volt 2013. december 29-én. Nagyszerű nő, ő működteti a családot – nyilatkozta Todt a Bildnek. – Nem volt felkészülve erre. Hirtelen történt és nem volt választása, de nagyon jól helytáll. Megbízom benne és ő is megbízik bennem.

Schumacher pályafutása alatt Corinna a háttérben állt mögötte, a versenyző szándékosan igyekezte elszigetelni a magánéletét és a családját a rá irányuló reflektorfénytől, Corinna most ezt az álláspontot képviselve tartja távol az évek múltán is érdeklődő külvilágot a bajba jutott férjétől. Todt szerint Corinnának nagy érdemei vannak abban, hogy Schumacher túlélte a balesetet.

Corinna akarta, hogy túlélje, az ő együttműködésének és az orvosai munkájának köszönhetően túlélte, de következményekkel – jelentette ki. – Most pedig küzdenek ezekkel a következményekkel. Reméljük, hogy a dolgok lassan, de biztosan javulni fognak – mondta az egykori autóversenyző volt főnöke.

Corinna már fiuk, Mick pályafutását is egyengeti a háttérbőlForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Rumpenhorst

Todt az 1996-os szezonra szerezte meg az akkor már kétszeres világbajnok Schumacher, 2000-ig zajlott a Ferrari újraszervezése, majd a német pilóta kettős lábtörése után, 2000-től 2004-ig öt egyéni és konstruktőri világbajnoki címet nyertek együtt (valamint Schumacher közreműködött az 1999-es konstruktőri győzelemben is). Todt a mai napig szívesen emlékszik a közös évekre.

A Schumacher-család nagyon különleges a számunkra. Michaellel nagyszerű történetet írtunk és csodálatos kapcsolatot építettünk ki, aztán a gyermekeink is – emelte ki, majd rátért Schumacher fiára, a Haas színeiben már az F1 mezőnyét erősítő Mickre is.

„Mick az egyike azoknak az embereknek, akik mindig is különleges helyet foglalnak el az én szívemben, és a feleségemében, Michelle Yeoh-éban is – mondta. – Persze, Michael és Mick egy vérvonalból származik, ugyanazok a céljaik, de a körülmények már teljesen másak.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK