Ritka nyilatkozatot tett Michael Schumacher állapotáról Jean Todt

Forma-1, Jean Todt, Michael Schumacher, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj, 2006
German Ferrari driver Michael Schumacher (R) and French Ferrari General Director Jean Todt celebrate on the podium of the Monza racetrack after the Italian Formula One Grand prix, 10 September 2006 in Monza. German Ferrari driver Michael Schumacher won the race ahead of Finnish McLaren-Mercedes driver Kimi Raikkonen and Polish BMW Sauber driver Robert Kubica. AFP PHOTO DAMIEN MEYER (Photo by DAMIEN MEYER / AFP)
Vágólapra másolva!
Méltatta Michael Schumacher feleségét, Corinnát a német autóversenyző korábbi főnöke, az FIA elnökeként dolgozó Jean Todt, aki egykori pilótájának állapotára is tett utalást.

Lassan nyolc évvel az életét megváltoztató síbaleset után is teljes a titoktartás Michael Schumacher állapotával kapcsolatban, erről várhatóan csak a szeptember közepén, a Netflixen megjelenő, a család közreműködésével készült dokumentumfilmből derülhetnek ki érdemi információk.

Schumacher és Todt a 2006-os Olasz Nagydíj dobogóján, nem sokkal azelőtt, hogy a német pilóta bejelentette első visszavonulását Forrás: AFP/Damien Meyer

A korábbi hétszeres világbajnok körül olyan szigorú a hírzárlat, hogy még korábbi menedzsere, Willi Weber sem látogathatja, a szűk családi körön kívül csak a Ferrari egykori csapatfőnökéről, az FIA jelenlegi elnökéről, Jean Todtról lehet tudni, hogy rendszeresen látogatja Schumachert. A francia sportdiplomata méltatta a német legenda feleségét, Corinnát.

– nyilatkozta Todt a Bildnek. –

Schumacher pályafutása alatt Corinna a háttérben állt mögötte, a versenyző szándékosan igyekezte elszigetelni a magánéletét és a családját a rá irányuló reflektorfénytől, Corinna most ezt az álláspontot képviselve tartja távol az évek múltán is érdeklődő külvilágot a bajba jutott férjétől. Todt szerint Corinnának nagy érdemei vannak abban, hogy Schumacher túlélte a balesetet.

– jelentette ki. –

– mondta az egykori autóversenyző volt főnöke.

Corinna már fiuk, Mick pályafutását is egyengeti a háttérből Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Rumpenhorst

Todt az 1996-os szezonra szerezte meg az akkor már kétszeres világbajnok Schumacher, 2000-ig zajlott a Ferrari újraszervezése, majd a német pilóta kettős lábtörése után, 2000-től 2004-ig öt egyéni és konstruktőri világbajnoki címet nyertek együtt (valamint Schumacher közreműködött az 1999-es konstruktőri győzelemben is). Todt a mai napig szívesen emlékszik a közös évekre.

– emelte ki, majd rátért Schumacher fiára, a Haas színeiben már az F1 mezőnyét erősítő Mickre is.

„Mick az egyike azoknak az embereknek, akik mindig is különleges helyet foglalnak el az én szívemben, és a feleségemében, Michelle Yeoh-éban is – mondta. – Persze, Michael és Mick egy vérvonalból származik, ugyanazok a céljaik, de a körülmények már teljesen másak.”