Vettel kenterbe verte pilótatársait az F1 történelmi vetélkedőjén

Forma-1, Magyar Nagydíj, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Aston Martin, Mercedes
Aston Martin's German driver Sebastian Vettel celebrates with Mercedes' British driver Lewis Hamilton after the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on August 1, 2021. (Photo by FLORION GOGA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A versenyzők összemérték tudásukat, visszamenőleg meddig tudják megnevezni a világbajnokokat. Egész jó volt a memóriájuk, a 2000-es évek listáját több mint felük helyesen állította össze, a győztes végül nagy különbséggel Vettel lett.

Érdekes párbajra hívta a Forma-1 médiacsapata a versenyzőket: lexikális tudásukat, illetve emlékeiket tesztelték, hogy hány szezonig visszamenőleg tudják megnevezni a világbajnokokat. Aki valahol rontott, annak véget ért a kvíz.

Az első kieső a mezőny egyik legfiatalabb tagja, az újonc Cunoda Juki lett, 2018-ra datálta Nico Rosberg vb-címét 2016 helyett. A németre egyébként helyesen, szándékosan vagy sem, de Max Verstappen "Britney"-ként hivatkozott.

Vettel memóriája volt a legjobb Forrás: AFP/Florion Goga

A 2000-es évekig egész jól működött a legtöbbek memóriája, a milleniumig több mint a mezőny fele helyes válaszokat adott. A második kieső Sergio Pérez 2014-nél rontott, ezt az idényt még Sebastian Vettelnek adta Lewis Hamilton helyett, míg

Kimi Räikkönen búcsúja érdekesnek számított amiatt, hogy megkeveredett és beképzelte magának a 2006-os vb-címet is.

Nem szerénykedett Lando Norris sem, aki ötlet híján 1999-re saját magát nevezte meg bajnoknak.

A rutinosabbakat a '90-es évek rostálta meg, Valtteri Bottas 1995-re, Fernando Alonso 1993-ra, Hamilton 1992-re adott rossz választ. A legjobb négy sokáig húzta, Daniel Ricciardo 1987-nél szállt ki (a vb-címet sosem nyerő Riccardo Patresét jelölte meg Nelson Piquet helyett), George Russell 1986-nál (Keke Rosberget jelölte meg).

– tippelte meg Ricciardo. És igaza is lett, a másik talpon maradt pilóta, a fiatal Max Verstappen csak 1982-ig tudta helyesen felsorolni a neveket, míg a német tökéletesen ismerte a történelmet és 1950-ig visszamenőleg minden évre jó választ adott. A kvíz megnyeréséért egy kis is emléktárgyat is kapott.

A kvízről készített videóösszeállítás erre a linkre kattintva tekinthető meg.