Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel kenterbe verte pilótatársait az F1 történelmi vetélkedőjén

2021.08.08. 18:01

A versenyzők összemérték tudásukat, visszamenőleg meddig tudják megnevezni a világbajnokokat. Egész jó volt a memóriájuk, a 2000-es évek listáját több mint felük helyesen állította össze, a győztes végül nagy különbséggel Vettel lett.

Érdekes párbajra hívta a Forma-1 médiacsapata a versenyzőket: lexikális tudásukat, illetve emlékeiket tesztelték, hogy hány szezonig visszamenőleg tudják megnevezni a világbajnokokat. Aki valahol rontott, annak véget ért a kvíz.

Az első kieső a mezőny egyik legfiatalabb tagja, az újonc Cunoda Juki lett, 2018-ra datálta Nico Rosberg vb-címét 2016 helyett. A németre egyébként helyesen, szándékosan vagy sem, de Max Verstappen "Britney"-ként hivatkozott.

Vettel memóriája volt a legjobbForrás: AFP/Florion Goga

A 2000-es évekig egész jól működött a legtöbbek memóriája, a milleniumig több mint a mezőny fele helyes válaszokat adott. A második kieső Sergio Pérez 2014-nél rontott, ezt az idényt még Sebastian Vettelnek adta Lewis Hamilton helyett, míg Kimi Räikkönen búcsúja érdekesnek számított amiatt, hogy megkeveredett és beképzelte magának a 2006-os vb-címet is.

Nem szerénykedett Lando Norris sem, aki ötlet híján 1999-re saját magát nevezte meg bajnoknak.

A rutinosabbakat a '90-es évek rostálta meg, Valtteri Bottas 1995-re, Fernando Alonso 1993-ra, Hamilton 1992-re adott rossz választ. A legjobb négy sokáig húzta, Daniel Ricciardo 1987-nél szállt ki (a vb-címet sosem nyerő Riccardo Patresét jelölte meg Nelson Piquet helyett), George Russell 1986-nál (Keke Rosberget jelölte meg).

Vettel be fogja húzni, kicsit kocka – tippelte meg Ricciardo. És igaza is lett, a másik talpon maradt pilóta, a fiatal Max Verstappen csak 1982-ig tudta helyesen felsorolni a neveket, míg a német tökéletesen ismerte a történelmet és 1950-ig visszamenőleg minden évre jó választ adott. A kvíz megnyeréséért egy kis is emléktárgyat is kapott.

A kvízről készített videóösszeállítás erre a linkre kattintva tekinthető meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK