Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel a honfitársa, hőse és barátja, Michael Schumacher rekordja miatt örülne jobban Max Verstappen vb-címének, mint Lewis Hamiltonénak, de utóbbi sikerét sem tartaná méltatlannak.

A többi versenyző sem közönbös azzal kapcsolatban, hogy ki nyeri Lewis Hamilton és Max Verstappen világbajnoki csatáját. Előbbi a rekordot jelentő nyolcadik diadalára hajt, honfitársai a mezőnyben talán kicsit jobban örülnének az ő sikerének, mint a hollandénak, ugyanakkor utóbbiért is van, aki szorít.

Fernando Alonso a Magyar Nagydíjon célozgatott arra, hogy Verstappennek is próbált segíteni Hamilton feltartásával, Sebastian Vettel pedig a Bildnek elárulta, példaképe, Michael Schumacher miatt örülne, „ha idén Max lenne a bajnok."

„Michael a hősöm, mint mindenki tudja, ezért tenne boldoggá Max sikere."

Vettel és Verstappen a pályán Forrás: Motorsport Images/Zak Mauger

Talán Michael fia, az újonc Mick is így érzi. Hamilton és Schumacher jelenleg közösen tartja a csúcsot fejenként hét bajnoki titulussal, de hogy a Ferrari egykori klasszisa mit szól a csúcsot ostromló brit teljesítményéhez, nem tudjuk, hiszen a 2013 végén bekövetkezett síbalesete óta egy ideig kómában feküdt, illetve az állapotáról kevés információ lát napvilágot.

Vettel sportszerűen hozzátette, Hamiltontól sem sajnálná a dicsőséget. „Ami biztos, ha Lewis megszerzi a nyolcadik vb-címét, teljesen megérdemelten fogja tenni" – mondta. Azt természetesen ne várjuk, hogy a pályán a német szándékosan segíteni fogja egyik felet a másikkal szemben.

A szezonnak lényegében a felénél Hamilton 8 ponttal vezet Verstappen előtt a bajnokságban.