Alonso: Engem is rosszfiúnak állítanak be, átérzem Verstappen helyzetét

Forma-1, Monacói Nagydíj, versenyzői parádé, Max Verstappen, Red Bull, Fernando Alonso, Alpine, Lance Stroll, Aston Martin
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing, Fernando Alonso of Spain and Alpine F1 Team and Lance Stroll of Canada and Aston Martin F1 Team are pictured on the drivers parade ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Alonso úgy véli, a brit média bizonyos mértékben elfogult Lewis Hamilton irányába, így átérzi, min megy keresztül Verstappen. Szerinte őt magát gyakran rosszfiúként kezelik.

Fernando Alonsónak kijutott a brit média támadásából 2007-ben és később is, amikor Lewis Hamilton csapattársaként vagy más csapat tagjaként harcolt a brit versenyzővel a vb-címért.

Úgy véli, a sajtó munkatársai képesek rászállni Hamilton aktuális vetélytársára, így azoknak külön nyomással kell megbirkóznia.

Ezt annak kapcsán fejtette ki, hogy arról kérdezték, mi a véleménye Max Verstappen kifakadásáról – a hollandot az idegesítette fel, hogy sokadjára is kérdezték a Hamiltonnal való silverstone-i ütközésről. „Azt hiszem, átérzem, min megy keresztül Max. Fiatalon harcol egy legendás bajnok ellen, és nem brit, ami mindig meg fogja nehezíteni a dolgát" – mondta Alonso.

Verstappen és Alonso egy versenyzői parádén Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

„Ezt a sportágat a britek uralják. Mindegyik [pontosabban a legtöbb - a szerk.] csapat brit, az újságírók és a sajtó képviselőinek, a tévéstábok többsége szintén. Érthető módon a saját honfitársukat jobban kedvelik az országukban, aki erős és sorozatban nyer."

„A silverstone-i eset után megértem, mit érez Verstappen, miután ilyen kérdéseket szegeznek neki."

Verstappen az említett incidens után ha nem is kért elnézést a kérdést feltevő Tom Clarksontól, azt mondta neki, nem az ő hibája volt az eset.