Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso: Engem is rosszfiúnak állítanak be, átérzem Verstappen helyzetét

2021.08.08. 14:22

Alonso úgy véli, a brit média bizonyos mértékben elfogult Lewis Hamilton irányába, így átérzi, min megy keresztül Verstappen. Szerinte őt magát gyakran rosszfiúként kezelik.

Fernando Alonsónak kijutott a brit média támadásából 2007-ben és később is, amikor Lewis Hamilton csapattársaként vagy más csapat tagjaként harcolt a brit versenyzővel a vb-címért. Úgy véli, a sajtó munkatársai képesek rászállni Hamilton aktuális vetélytársára, így azoknak külön nyomással kell megbirkóznia.

Ezt annak kapcsán fejtette ki, hogy arról kérdezték, mi a véleménye Max Verstappen kifakadásáról – a hollandot az idegesítette fel, hogy sokadjára is kérdezték a Hamiltonnal való silverstone-i ütközésről. „Azt hiszem, átérzem, min megy keresztül Max. Fiatalon harcol egy legendás bajnok ellen, és nem brit, ami mindig meg fogja nehezíteni a dolgát" – mondta Alonso.

Verstappen és Alonso egy versenyzői parádénForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

„Ezt a sportágat a britek uralják. Mindegyik [pontosabban a legtöbb - a szerk.] csapat brit, az újságírók és a sajtó képviselőinek, a tévéstábok többsége szintén. Érthető módon a saját honfitársukat jobban kedvelik az országukban, aki erős és sorozatban nyer."

Mindig azt éreztem a versenyzői karrieremben, hogy amikor egy brit ellen harcolok a Forma-1-ben, én vagyok a rosszfiú. „A silverstone-i eset után megértem, mit érez Verstappen, miután ilyen kérdéseket szegeznek neki."

Verstappen az említett incidens után ha nem is kért elnézést a kérdést feltevő Tom Clarksontól, azt mondta neki, nem az ő hibája volt az eset.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK