Vágólapra másolva!
Megkezdődött a nyári leállás a Mercedesnél, a Hungaroringen a csapatfőnök, Toto Wolff összegezte a szezon első felének eseményeit. Elárulta, továbbra sem esélyesként tekint az istállójára.

A Magyar Nagydíj után a csapatok kötelesek leállni és nyári szünetre küldeni a személyzetüket, beleértve a világbajnoki címért küzdő Mercedest is. Ennek apropóján Toto Wolff csapatfőnök a Hungaroringen rögtönzött összegzést rögzített a szezon első fele alapján. A hullámzó szereplés ellenére ezúttal is éllovasként mennek nyaralni, az egyéni és a konstruktőri versenyben is.

Wolff megnyitotta a nyári szünetet Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Az elmúlt néhány hónap nagyon feszült volt. A tavasz elején jó időszakot éltünk, Portimaóban és Barcelonában erősek voltunk, aztán akadt néhány nagyon rosszul sikerült versenyünk, kezdve Monacóval, aztán Bakuval – kezdte összegzését Wolff. – Azóta valahogy ismét megkapaszkodtunk, kitapasztaltuk, hogy miként működik az autónk az új gumikkal.

A szezon nagyon mozgalmas, de 2018 és különösen ’19 is az volt, amikor a Ferrarival küzdöttünk. Akkoriban is voltak nagyon nehéz időszakok, amikor a határainkat és a saját teljesítőképességünket feszegettük azért, hogy megnyerjük a világbajnokságot” – utalt arra, hogy 2019-ben a Ferrari erőforrása komoly fejtörést okozott a Mercedesnek.

Wolff idén rendszeresen azt hangoztatta, hogy a Red Bull autója gyorsabb, ez a futamokon nem mindig érvényesült, de Imolában, valamint a Monacói és az Osztrák Nagydíj közötti versenyeken valóban előfordult hat alkalom, amikor az ellenfél föléjük nőtt. Az osztrák üzletember elmondta, nincs ellenükre a jelenlegi helyzet.

ezt élvezzük és ezzel a hozzáállással közelítünk, így nincs vesztenivalónk, mert lemaradásban vagyunk az ellenfélhez képest, úgyhogy egyszerűen nyernünk kell. Úgy kell haladnunk az utunkon, hogy minden hétvégét nagyon várunk, próbáljuk a lehető legjobb munkát végezni, és ez remélhetőleg elég lesz ahhoz, hogy a szezon legvégéig küzdhessünk a világbajnoki címért.”

A Mercedes lépéselőnnyel mehet a szünetre Forrás: Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

A sporteredmények mellett Wolff kitért arra is, hogy nagy lépéseket tettek a rasszizmus elleni harcban, valamint a diverzitás elősegítése érdekében is, különböző programok és alapítványok indításával kezelik a sportágban is jelentkező társadalmi problémát. Végezetül a közönséghez, különösen a Mercedes szurkolóihoz szólt.

„Ezzel én most kicsekkolok a nyári szünet előtti utolsó versenyről, a következő két és fél hétben lényegében rádiócsend lesz. Remélem, mindannyian tudtak pihenni egy kicsit vagy most mennek nyaralni, esetleg otthon maradnak. Hozzák ki a legtöbbet az időből, ne nézzék túl sokat a Netflixet! Bízom abban, hogy felfrissülve jönnek majd vissza és úgy szurkolnak majd nekünk, ahogy eddig is tették. Jön a rock & roll a szezon második felében!”