Vágólapra másolva!
Mattia Binotto méltatta a versenyzőit a Hungaroringen, úgy vélte, a Charles Leclerc-hez idén csatlakozó Carlos Sainzcal a Ferrarié lett a legjobb pilótapáros az F1-ben.

Kiegyensúlyozottá vált a Ferrari versenyzőinek teljesítménye, legalábbis a megszerzett pontok alapján. A Magyar Nagydíj után Charles Leclerc és Carlos Sainz egyaránt 80-80 pontot gyűjtött be, bár a spanyol pilóta mérlege később 83 pontra javult Sebastian Vettel kizárása után. Ez így is az egyik legszorosabb csapaton belüli küzdelem az idei szezon során.

Binotto méltatta a Ferrari versenyzőit Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elégedetten nyilatkozott a Hungaroringen, méltatta Sainzot, aki szerinte nagyon jól beilleszkedett a Scuderia kötelékébe, versenyről versenyre fejlődik és hajszolja Leclerc-t, amikor a monacói pilóta számára kevésbé jön ki a lépés. A svájci szakember méltatta Leclerc-t is.

– ismerte el. – Szerintem az egész bokszutcában a miénk a legjobb felállás. A második az, hogy tudjuk, Charles szenzációs versenyző, nagyon tehetséges, és továbbra is folyamatosan fejlődik, aminek nagyon örülök. Remek lehetőségei voltak, hogy nyerjen ebben a szezonban. Az első Monaco volt, de az ismert okokból ez nem történt meg.”

Leclerc és Sainz kiegyensúlyozott szereplésének köszönhetően a Ferrari beérte a McLarent a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért zajló küzdelemben, sőt, a pontegyenlőségtől függetlenül a jobb dobogós helyezésnek köszönhetően a Scuderia át is vette a konstruktőri értékelés dobogós pozícióját.

„Ez megmutatja, milyen fontos az, hogy mindkét versenyzőnk szerezzen pontokat a konstruktőri világbajnokságban. Ennek nagyon örülök és várom a továbbiakat, mert meggyőződésem, hogy ez a két srác nagyon elégedetté tesz majd minket.”

Binotto szerint fontos, hogy mindkét pilótája pontokat gyűjtsön Forrás: AFP/Ferenc Isza

Binotto helyzetértékelése abból a szempontból csalóka, hogy Leclerc több esetben is bajba került, amikor ígéretes eredményre volt esélye, a csapatfőnök által is említett Monacói Nagydíjon a pole pozícióból el sem tudott rajtolni, a Magyar Nagydíjon pedig már a rajtnál kiütötte őt Lance Stroll, pedig neki is jó esélye lett volna a dobogós helyek elérésére.