Vágólapra másolva!
Max Verstappennek emlékezetes dühkitörése volt a Magyar Nagydíjon, amikor elege lett az ő és Lewis Hamilton silverstone-i ütközését firtató kérdésekből. Az FIA hivatalos sajtótájékoztatóinak házigazdája egy kis betekintés nyújtott abba, milyen volt a holland pilóta, miután ő egy kérdéssel felidegesítette.

Max Verstappen és Lewis Hamilton gyakorlatilag a Magyar Nagydíj teljes csütörtöki napját azzal töltötte, hogy a Brit Nagydíjon kettejük között történt ütközéssel és annak utóéletével kapcsolatos kérdésekre válaszolt, hiszen a silverstone-i versenyhétvége óta először álltak a sajtó képviselői elé. Tom Clarkson, az FIA hivatalos sajtótájékoztatóinak moderátora azonban még a szombati időmérő edzés után is megpróbálta szóba hozni a két héttel korábban történteket, mire a holland pilóta igencsak kiakadt. Clarkson most elmesélte, miért gondolta azt, hogy jó ötlet lenne ismét felemlegetni az ütközést, és azt is elárulta, mit mondott neki Verstappen az ominózus sajtótájékoztató után.

Hamilton csendben végignézte Verstappen kifakadását az időmérő utáni sajtótájékoztatón Forrás: Getty Images/Motorsport Images/Mark Sutton

Az F1-ben régóta újságíróként is tevékenykedő Clarkson arra akart rákérdezni a teremben egymás mellett ülő Verstappennél és Lewis Hamiltonnál, hogy van-e esély arra, hogy a Hungaroringen megismétlődik a két héttel korábbi első körös incidens, de a holland pilóta már a kérdés végét sem várta meg és közbevágott. „Befejezhetnénk már ezt végre? Annyi kib****tt kérdést kaptunk már ezzel kapcsolatban, hogy az már nevetséges. Csütörtök óta ezekre az osoba sz***ágokra válaszolgatunk, úgyhogy most már befejezhetnénk. Versenyzők vagyunk, versenyezni fogunk és természetesen kemények, de igazságosak leszünk egymással. Csak hajszolnunk kell egymást."

Clarkson a versenyhétvége után az F1 Nation-podcast házigazdájaként Damon Hillnek aztán elmesélte, hogy mi volt a sztori háttere. „A logika az volt, hogy a világbajnoki címért zajló csatában a versenyzőkre kell irányítanunk a figyelmet a csapatfőnökök helyett,

Ezért mindkettejüknek nekiszegeztem a kérdést, illetve nem, mivel Max félbeszakított és közölte, hogy menjek a búsba."

Verstappennek elege lett Forrás: Getty Images/Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Clarkson megerősítette, hogy Verstappen valóban dühös lett rá. „Felidegesítettem őt. Utána pedig, mivel káromkodott, azt gondoltam, hogy »ezért jobb, ha bocsánatot kérek, de ha rögtön ezt teszem, valószínűleg csak ismét káromkodni fog«, ezért úgy döntöttem, hogy a sajtótájékoztató végén fogok bocsánatot kérni [a nézőktől]. Úgyhogy a végén elmondtam, hogy »szeretnék bocsánatot kérni a nyelvezetért«, eközben pedig Max elsétált mellettem és közölte, hogy »ne kérj bocsánatot a nyelvezetemért«."

Szerencsére a holland versenyző nem haragtartó ember, és mielőtt elhagyta volna a Hungaroring sajtótermét, egy félmondattal megnyugtatta Clarksont. „Max-szal az a helyzet, hogy elég könnyen felcsattan, de aztán nagyon gyorsan lehiggad. Ahogy sétált ki a teremből, azt mondta, »tudom, hogy nem a te hibád, Tom.« Ez volt az utolsó, amit hallottam."