Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke felvetette, hogy az FIA-nak foglalkoznia kell a balesetek következményeivel a költségek miatt. Nem számított megbánásra a Mercedes részéről, de Toto Wolff sajnálta a történteket.

Újabb baleset borzolta a kedélyeket a Red Bull és a Mercedes táborában, miután Valtteri Bottas a Magyar Nagydíj rajtjánál nekiment Lando Norrisnak, és az irányíthatatlan McLaren mindkét Red Bullban súlyos károkat tett. Sergio Pérez kénytelen volt feladni a versenyt, Max Verstappen később célba ért, de nehezen vezethető autójával csak a 9. helyezett lett.

Bottas mindkét Red Bullt kiütötte a rajtnál Forrás: Hungaroring

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke „gokartos balesetnek” nevezte Bottas hibáját a Sky Sports műsorában, és kijelentette, „iszonyúan bosszantónak” találta, hogy a finn pilóta mindkét Red Bullt kiütötte a rajtnál. Horner kifogásolta, hogy a Red Bullnak ismét komoly összegeket kell a javításra fordítania, és elmondta, nem bocsánatkérést várna Toto Wolfftól, a Mercedes csapatfőnökétől.

– vágott vissza. – Ilyen a versenyzés. Nem Toto vezette az autót, hanem a pilótája, biztos vagyok abban, hogy nem mondta neki azt, hogy menjen neki egy Red Bullnak, de abban is, hogy nem sajnálkozott a végeredményt látva. Számunkra brutálisak a következmények, és a költségplafon miatt át kell gondolni a helyzetet az FIA-nál.”

Horner mellett a rajtbaleset másik károsultja, a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is utalt arra, hogy a balesetek okozóinak kellene fizetniük a javítások költségeit. Ez az élcsapatoknak elsősorban nem a kiadások miatt jelent problémát, hanem azért, mert nekik is

az engedélyezett 145 millió dolláros plafon alatt kell maradniuk.

Bár Horner nem várt bocsánatkérést, Wolff a Sky Sports kamerái előtt megtette a gesztust: „Ennek nem kellett volna megtörténnie, de az esőben elég trükkösek lehetnek a dolgok – ismerte el. – Egy apró hiba volt, amiből nagy baleset kerekedett és sok pontot vesztettek, akár mindkét autójuk a dobogóra juthatott volna. Sajnálom a történteket” – nyilatkozta az osztrák üzletember.

A Red Bull és Verstappen a Brit Nagydíj előtt még számottevő előnnyel vezette az egyéni és a konstruktőri világbajnokságot is, de a silverstone-i és a hungaroringi események miatt Lewis Hamilton és a Mercedes mehetett nyaralni a világbajnoki pontverseny listavezetőjeként. Horner ettől még optimista a szezon második fele előtt.

„Megnyertünk hat nagydíjat, amikor veszítettünk, akkor defektet kaptunk és kiütöttek Silverstone-ban, most meg ez történt, de szerintem sok okunk van arra, hogy pozitívan lássuk a dolgokat. Az egész csapat teljesen motivált, most kivesznek pár hét szabadságot, feltöltődnek, és küzdeni fogunk a bajnokság második felében.”