Aitken súlyos bukása után az F2-es balesetet túlélő Correa válaszokat vár

Forma-1, Spa, halálos baleset, Juan Manuel Correa, Anthoine Hubert
Track marshals look on as a crane lift parts of the damaged car of Sauber's Ecuadorian driver Juan Manuel Correa onto a truck following a serious accident involving several drivers during a Formula 2 race at the Spa-Francorchamps circuit in Spa, Belgium, on August 31, 2019. - Motor racing prospect Anthoine Hubert was killed by a horrific high-speed crash just minutes into the Formula Two race held before this weekend's F1 Belgian Grand Prix, the FIA announced. Hubert, who was considered a serious talent by Renault's F1 set up, died aged 22 following a three-car pile-up also involving Juan Manuel Correa and Giuliano Alesi at the exit of the Raidillon corner, one of the fastest sections of the quick Spa-Francorchamps track. (Photo by Remko de Waal / ANP / AFP) / Netherlands OUT - Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Két évvel a 2019-es, halálos kimenetelű spái F2-es baleset után újabb súlyos bukás történt ugyanott, ezúttal egy 24 órás sportautó-versenyen. Az érintettek jól vannak, de az F2-es baleset túlélőjét, Juan Manuel Correát még mindig kísértik az események.

Két évvel ezelőtt a Belga Nagydíj során megrázta a közvéleményt Anthoine Hubert tragikus balesete a Forma-2 spái futamán, amely során Juan Manuel Correa is súlyosan megsérült. Az amerikai versenyző hosszú rehabilitáció után visszatért, jelenleg az F3-ban versenyez és készül arra, hogy a hónap végén újra Spában versenyezzen.

Ennyi maradt Correa autójából 2019-ben Forrás: AFP/Remko De Waal

A legendás pálya a múlt hétvégén megrendezett 24 órás sportautó-versenyen is könyörtelen volt, Hubert és Correa ütközése helyszínén, a gyors és nehéz Raidillon-kanyarban a korábbi F1-es beugró, Jack Aitken is elvesztette az uralmát az autója, egy Lamborghini Huracán GT3 fölött, a gumifalnak csapódott, majd visszapattant a pályára, ahol Franck Perera és Kevin Estre is nekiment.

A versenyzőket kórházba szállították, szerencsére egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket,

de Aitken kulcscsont- és csigolyatörések, valamint kisebb tüdőzúzódás miatt további kezelésekre szorul. A történteket a 2019-es F2-es baleset túlélője, Correa is látta, és a Racer.com szerint „különösen kísértetiesnek” tartotta.

„Az első és legfontosabb, amit el akarok mondani, az az, hogy nagyon boldog vagyok, mert Jack és a balesetben érintett többi versenyző is felépül a sérüléseiből – jelentette ki. – A balesetem óta különböző aggályokat vetettem fel az FIA-nak és a szervezőknek a pályáról és a versenyzők biztonságáról” – tette hozzá.

„Válaszokat kerestem azzal kapcsolatban, hogy mi történt, miért, és az FIA, valamint más érdekeltek milyen lépéseket tettek a biztonság fokozása érdekében, és azért, hogy elkerüljék, hogy hasonló körülmények között egy versenyző súlyos sérüléseket szenvedjen.”

Aitken a kórházból jelentkezett be

„Jelenleg az egyeztetések továbbra is zajlanak az érdekeltekkel, hogy próbáljunk megoldásokat találni az aggodalmaimra. Meggyőződésem, hogy ezek az egyeztetések konstruktív végkifejlettel zárulnak és a következő hetek során jobb helyzetből tudok majd véleményt formálni” – nyilatkozta a versenyző, aki augusztus végén, az F1-es Belga Nagydíj programjában szereplő F3-as versenyeken ismét rajthoz áll Spában.