Társoldalunk:
Hírlevél

Aitken súlyos bukása után az F2-es balesetet túlélő Correa válaszokat vár

2021.08.06. 07:33

Két évvel a 2019-es, halálos kimenetelű spái F2-es baleset után újabb súlyos bukás történt ugyanott, ezúttal egy 24 órás sportautó-versenyen. Az érintettek jól vannak, de az F2-es baleset túlélőjét, Juan Manuel Correát még mindig kísértik az események.

Két évvel ezelőtt a Belga Nagydíj során megrázta a közvéleményt Anthoine Hubert tragikus balesete a Forma-2 spái futamán, amely során Juan Manuel Correa is súlyosan megsérült. Az amerikai versenyző hosszú rehabilitáció után visszatért, jelenleg az F3-ban versenyez és készül arra, hogy a hónap végén újra Spában versenyezzen.

Ennyi maradt Correa autójából 2019-benForrás: AFP/Remko De Waal

A legendás pálya a múlt hétvégén megrendezett 24 órás sportautó-versenyen is könyörtelen volt, Hubert és Correa ütközése helyszínén, a gyors és nehéz Raidillon-kanyarban a korábbi F1-es beugró, Jack Aitken is elvesztette az uralmát az autója, egy Lamborghini Huracán GT3 fölött, a gumifalnak csapódott, majd visszapattant a pályára, ahol Franck Perera és Kevin Estre is nekiment.

A versenyzőket kórházba szállították, szerencsére egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket, de Aitken kulcscsont- és csigolyatörések, valamint kisebb tüdőzúzódás miatt további kezelésekre szorul. A történteket a 2019-es F2-es baleset túlélője, Correa is látta, és a Racer.com szerint „különösen kísértetiesnek” tartotta.

„Az első és legfontosabb, amit el akarok mondani, az az, hogy nagyon boldog vagyok, mert Jack és a balesetben érintett többi versenyző is felépül a sérüléseiből – jelentette ki. – A balesetem óta különböző aggályokat vetettem fel az FIA-nak és a szervezőknek a pályáról és a versenyzők biztonságáról” – tette hozzá.

Felajánlottam, hogy megosztok információkat a tapasztalataim alapján." „Válaszokat kerestem azzal kapcsolatban, hogy mi történt, miért, és az FIA, valamint más érdekeltek milyen lépéseket tettek a biztonság fokozása érdekében, és azért, hogy elkerüljék, hogy hasonló körülmények között egy versenyző súlyos sérüléseket szenvedjen.”

Aitken a kórházból jelentkezett be

„Jelenleg az egyeztetések továbbra is zajlanak az érdekeltekkel, hogy próbáljunk megoldásokat találni az aggodalmaimra. Meggyőződésem, hogy ezek az egyeztetések konstruktív végkifejlettel zárulnak és a következő hetek során jobb helyzetből tudok majd véleményt formálni” – nyilatkozta a versenyző, aki augusztus végén, az F1-es Belga Nagydíj programjában szereplő F3-as versenyeken ismét rajthoz áll Spában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK