Társoldalunk:
Hírlevél

Ocon: Mindenki rosszakat mondott Alonsóról, és mindenki tévedett

2021.08.05. 10:10

Áradozott a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonsóról a Magyar Nagydíjat megnyerő csapattársa, Esteban Ocon. A fiatal francia pilóta szerint nem igazak a spanyolt ért vádak.

Botrányok övezték Fernando Alonso F1-es pályafutását a visszavonulása előtt, lényegében az összes csapatával összerúgta a port és elterjedt róla, hogy nehéz vele együttműködni. A spanyol pilóta ezt tagadta, de idei csapattársát, Esteban Ocont is figyelmeztették, hogy nehézségekre számíthat Alonso érkezése után.

Ocon és Alonso ünnepelt a Magyar Nagydíj végénForrás: AFP/Florion Goga

Ennek egyelőre nyoma sincs, sőt, Alonso sokat tett azért, hogy Ocon megnyerhesse a Magyar Nagydíjat, mert remek versenyzéssel körökön keresztül feltartotta a rendkívüli tempót diktáló Lewis Hamiltont, így a Mercedes pilótája már nem tudta utolérni az élen álló francia fiatalt. Ocon nem is feledkezett meg róla a futam utáni sajtótájékoztatón.
A győzelem neki is köszönhető, az összes küzdelemnek, amiben részt vett, a csapatmunkájának és minden egyébnek.”

Alonsót elsősorban azért igazolták le az idén már Alpine néven versenyző Renault-csapathoz, hogy megidézzék közös sikereiket, a 2005-ös és 2006-os egyéni- és konstruktőri világbajnoki címeket, a spanyol pilóta sem tagadja, hogy szeretne 2013 óta először újra futamgyőzelmet szerezni és küzdeni pályafutása harmadik világbajnoki címéért. A Hungaroringen viszont Oconból csinált királyt.

„Külön köszönöm Fernandónak, mert oroszlánként küzdött a versenyen és ez is hozzájárult ahhoz, hogy kialakult egy kis távolság, némi lélegzetvételnyi előny. Sok szerkesztőségnek elmondtam már, hogy nagyon sok rosszat hallottam Fernandóról, mielőtt csatlakozott a csapathoz, és elmondhatom, nagyszerű párost alkotunk, ugyanabba az irányba toljuk a csapatot.” Remélhetőleg ez a győzelem csak az első lesz a sok közül, és rövid időn belül együtt is dobogóra állhatunk.”

Ocon többször is felhozta Alonso ügyét a sajtótájékoztatón, mindent megtett annak érdekében, hogy elismerje csapattársa munkáját. Az biztos, hogy a Magyar Nagydíjat nélküle nem nyerték volna meg, és a francia versenyző szerint Alonso a háttérben is rengeteget tesz azért, hogy felíveljen az Alpine pályája.

Volt ok az örömre az Alpine-nálForrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

„Az év eleje óta csodálatos Fernandóval dolgozni. Mondhatom, igazán sokkoló párost alkotunk. Azért hajtunk, hogy a csapatot fejlődésre sarkalljuk, és közelítsünk az élmezőnyhöz. Mindenki rosszakat mondott Fernandóról, de mindenki tévedett, elmondhatom, hogy szenzációs srác a csapatmunka terén, és nagyon élvezem az együttműködésünket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK