Társoldalunk:
Hírlevél

Eddig is imádta, de győzelme után már a Hungaroring Ocon kedvenc pályája

2021.08.02. 15:59

A Forma-1 újdonsült futamgyőztese mindig is szeretett a Hungaroringen versenyezni, de pályafutása első F1-es győzelme után már szép emlékei is vannak a Magyar Nagydíjról.

Váratlanul új győztest avatott a Magyar Nagydíj, a zűrzavaros kezdést remekül kihasználva Esteban Ocon a 8. helyről indulva is szinte végig vezette a versenyt és a változó körülmények közepette is magabiztos maradt, ennek jutalma pedig az lett, hogy felállhatott a dobogó legtetejére. A futam utáni sajtótájékoztatón elmondta, külön öröm számára, hogy ez a Hungaroringen történt.

Oconnak már vannak szép emlékei a Hungaroringről - GalériaForrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

„Lehet, hogy furcsán hangzik, mert ez nem sok pilótának a kedvenc pályája, de nekem biztosan azok között van. Az első kettőben, és most már talán az első helyen. Imádok ide jönni és élvezni a drukkolást, amiben itt részesülünk, szeretem a pályát és a ritmusát. Ez kiváló versenypálya. Mondtam a csapatnak, hogy 

eddig nem értem el túl jó eredményeket itt, de szerintem most már ez is rendben van.” 

A 24 esztendős versenyző pályafutása harmadik F1-es szabadedzésén a Hungaroringen vett részt jelenlegi csapata színeiben, ami akkor még a Renault nevét viselte. A következő hétvégén, a 2016-os Belga Nagydíjon már versenyzőként is bemutatkozhatott a Manor színeiben, azóta csak egyszer tudott pontot szerezni a Magyar Nagydíjon, 2017-ben egy 9. hely révén.

A 2019-es szezont ki kellett hagynia, ekkor a Mercedes tesztpilótája volt, tavaly a Renault-val visszatérhetett a rajtrácsra, de sokáig csak Daniel Ricciardo árnyékában maradt. A Szahíri Nagydíjon, hasonlóan zavaros körülmények közepette a 2. helyezett lett, azóta a csapatnál tudták, hogy már csak egy lépést kell megtenniük előre. 

Nemrég beszéltem is a csapattal arról, hogy mivel tavaly már volt egy 2. helyünk, a következő lépés már a legmagasabb lépcsőfok lesz  – mondta. – Nyilvánvaló, hogy sok fejlemény volt a versenyen, de mi ilyen helyzetben vagyunk, állandóan hajtjuk a lehetőségeket. Ezúttal megkaptuk, és micsoda pillanat lett! Örökké emlékezetes marad.”

Ocon nem feledkezett meg a csapatáról sem, ami Renault néven 2016-ban tért vissza a Forma-1-be, de csak tavaly szerezték meg az első dobogós helyeiket Ricciardo és Ocon révén. A francia fiatal a szahíri 2. hely és a hungaroringi győzelem révén már a csapat két legjobb eredményét tudhatja magáénak.

„Ez csodálatos pillanat a pályafutásom során. Nem találom a szavakat, hogy kifejezzem, és ez az első győzelem a Renault-csoportnak is, mióta visszatértek a Forma-1-be. Azok után, amiken együtt keresztülmentünk, a nehéz időszakok és a belém fektetett bizalmuk után örülök, hogy elnyerték a jutalmukat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK