Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen elítéli a Hamiltont támadó honfitársai viselkedését

2021.08.01. 10:56

Holland F1-es szurkolókhoz köthetők a hungaroringi időmérő után Lewis Hamilton ellen irányuló sportszerűtlen jelenetek, viselkedésüket Verstappen sem tartja elfogadhatónak. A Mercedest irányító Toto Wolff szerint ilyesminek nincs helye a sportban, Hamilton nem vette a szívére a történteket.

Sportszerűtlen jelenetek zajlottak a Magyar Nagydíj időmérője után, a kvalifikációt megnyerő Lewis Hamiltont kifütyülték a nézőtérről, amikor kiszállt az autóból. Az előzményt a két héttel korábbi verseny szolgáltatta, ahol a brit egy sok vitát kavaró ütközéssel kiejtette Max Verstappent, a Hungaroringen nagy számban megjelenő holland szurkolók egy része pedig nem lépett túl az ügyön.

Hamilton először úgy fogalmazott, őt feltüzelik ezek a reakciók, majd a televízióban már nem közvetített sajtótájékoztatón úgy, hogy „nem veszi a szívére."

Ha sportról van szó, meg tudnak őrülni az emberek.

„Valamit biztos jól csinálok, ha az élen végzek."

Hamilton volt a leggyorsabb az időmérőn, de többen tiszteletlenül bántak veleForrás: AFP/David W Cerny

Főnöke, Toto Wolff szerint „nincs helye a sportban" a fújolásnak, hiába „áradtak túl az érzelmek az elmúlt két hétben". „A lelátók tömve voltak holland szurkolókkal. Senki sem szereti a fújolást, és aki sportolt már versenyszerűen, sosem fogja megérteni, miért fordul elő. A focipályákon is hallani, és most egy narancssárgába borult lelátóról is hallottuk. Ez mutatja, mennyire szenvedélyesek a rajongók."

Nem feltétlenül rossz, amikor elemi ösztönök törnek a felszínre, a mi csapatunknál is szeretem. A taps, üvöltés nagyszerű, a fújolásnak viszont nincs helye a sportban.

„Az elmúlt hetek eseményeinek következménye volt ez a reakció. A [silverstone-i] baleset vitákat szült, megosztó volt."

Holland szurkolókkal tömött lelátó a HungaroringenForrás: AFP/David W Cerny

Verstappen sem tartja elfogadhatónak, amit egyes honfitársai műveltek. „Nyilván nem volt helyes. Ugyanakkor versenyzők vagyunk, nem szabad hagyni, hogy az ilyesmi megzavarjon. A feladatunkra kell összpontosítanunk, arra, hogy jól teljesítsünk az autóban. Szerencsére sisakot viselünk vezetés közben, olyankor nem hallunk kívülről semmit. Ez kicsit más, mint a többi sportban, szerencsésnek mondhatjuk magunkat" – mondta.

Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas azt nyilatkozta, az érintett nézőknek magukba kellene szállniuk, mert nem érzi sportszerűnek a viselkedésüket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK