Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton magyarázkodott, a bravúrosan győző Ocon pedig Alonsót dicsérte

2021.08.01. 18:11

A Magyar Nagydíj első két helyén olyanok végeztek, akikre aligha számított volna bárki is, de Ocon győzelme és az, hogy Hamilton csak 3. lett, nagyrészt azon múlt, hogy Alonso sokáig feltartotta a címvédőt.

Elképesztő izgalmakat hozott a Magyar Nagydíj, amelyen végül nem Lewis Hamilton és Max Verstappen csapott össze a győzelemért, hanem Esteban Ocon és Sebastian Vettel. A lehetőséget az teremtette meg nekik, hogy az első rajtnál egy tömegbalesetben sokan kiestek, majd megszakították a futamot, és az újraindításnál a mezőnyből egyedüliként Hamilton nem váltott át száraz pályás gumira, így jelentős hátrányba került.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Peter Kohalmi

A brit a mezőny egyik legerősebb autójával felzárkózott, úgy tűnt, a győzelemre is lehet esélye, de bő 20 körrel a friss gumin hiába közeledett gyors ütemben az előtte lévőkhöz, a nagyszerűen védekező Fernando Alonsón csak sokára hámozta át magát. A hátralévő 4 kör alatt már csak Sainzot tudta megelőzni, ami a 3. helyet jelentette neki.

„Egyértelműen nehéz nap volt, megnehezítettük a saját dolgunkat – mondta Hamilton, akit a nézők egy része megint kifütyült a televíziós nyilatkozata során. – Mindent beleadtam, semmi sem maradt bennem." A megismételt rajtról és a gumiválasztási baklövésről azt mondta, az előrejelzés tévesztette meg őket.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Peter Kohalmi

„Tájékoztattam a csapatot [a felvezető körön] a helyzetről, de azt mondták, jön még eső. Azt gondoltam, jók az információik, utána viszont láttam, hogy mindenki megy be a depóba."

 

A bajnokságban ettől függetlenül Hamilton átvette a vezetést a csak a 10. helyen végző Verstappentől.  

Ocon közben nem rogyott meg a nagy lehetőség terhétől és győzelemre vezette az Alpine-t, az egész távon ellenállt az őt folyamatosan 1 másodperc távolságból követő Vettelnek.

„Sebastian nagy nyomás alá helyezett, de sikerült hátul tartanom – nyilatkozta. – Voltak nehéz pillanataink idén, de a csapattal együtt leküzdöttük őket."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

„Köszönöm az irántam mutatott bizalmat. A nehéz pillanatokban, amikor kiesek a Q1-ben, vagy csak a 17. helyen vagyok, úgy érzem, mintha eltévedtem volna, de a csapat továbbra is bízott bennem. "

Fernandónak is gratulálok, a győzelem neki is köszönhető, ahogy harcolt. Csapatmunkát végeztünk, fantasztikus nap volt.

„Együtt dolgozunk, hogy közelebb vigyük a csapatot az élmezőnyhöz. Az érkezése előtt sokan sok mindent mondtak róla, de semmi sem bizonyult igaznak ebből. Fantasztikus srác, nagyon élvezem a közös munkát vele."

Vettel a második dobogós helyét szerezte az Aston Martinnal. „Úgy éreztem, a verseny nagy részében gyorsabb voltam nála, de Esteban nem hibázott és én sem kerültem elég közel hozzá – nyilatkozta a német. – Megérdemelte az első győzelmét. Nagyszerű eredményt értünk el, de ilyenkor értelemszerűen inkább a győzelemre hajtunk, mint a 2. helyre."

„Próbáltam hibára kényszeríteni, keményen hajtottam. A középső szektor végén azonban nagyon nehéz közel maradni a másik autóhoz." Hozzátette, rosszul rajtolt, de ez is segíthette abban, hogy kimaradjon a tömegbalesetből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK