Vágólapra másolva!
Charles Leclerc, Sergio Pérez és Lando Norris is feldúltan reagált a kiesésüket eredményező rajton történtekre. A Mexikói pilóta autójában ráadásul a motor is tönkrement.

Nem mindennapi jelenettel indult az idei Magyar Nagydíj, hiszen Valtteri Bottas és Lance Stroll is hatalmas hibát követett el. Előbbi Lando Norrisnak ment neki az első kanyar előtt, belelökve a McLaren pilótáját Max Verstappen autójába, a finn versenyző pedig a másik Red Bullt is eltalálta. A bajnokság éllovasa visszaesett, a másik három érintettnek fel kellett adnia a futamot.

Több baleset is történt a rajt után Forrás: AFP/Peter Kohalmi

Az Aston Martin versenyzője pedig a belső íven próbált előzni, de ennek az lett az eredménye, hogy beleszállt Charles Leclerc-be, valamint Ricciardót is megforgatták. Az ausztrál versenyző ennyivel megúszta, a másik két érintett viszont nem tudott továbbmenni. A Ferrari pilótája hamarosan a Twitteren reagálta le a történteket. „Szép bowlingozás volt – fogalmazott. – Nagyon bosszantó.”

A másik baleset kárvallottjai a Sky Sportsnak nyilatkoztak. Pérez egyértelműen kijelentette, hogy Bottas hibázott, ami ráadásul számára még súlyosabb következményekkel járhat, mint a többiek esetében.

„Bottas elvesztette az autót, és eltalálta Landót – mondta a Sky Sportsnak. – Egyértelmű, hogy hatalmas hibát követett el, és mindenkit kiütött, kár érte.

Pérezt megkérdezték, hogy szerinte Bottas érdemel-e büntetést, és bár még egyszer leszögezte, hogy riválisa nagy hibát követett el, a sportfelügyelőkre bízta a döntést, akik egyébként vizsgálják a történteket. Norris ennél sokkal egyértelműbben fogalmazott.

Péreznek (jobbra) valószínűleg a motorja is tönkrement Forrás: AFP/Peter Kohalmi

„Persze, ha én máshol büntetést kapok úgy, hogy semmi rosszat nem csináltam, akkor ez sokkal nagyobb mértékű szankciót érdemel” – mondta. Hozzátette, sok mindent nem tud mondani az esetről, csupán nem érti, hogy az első körben „miért kell kockáztatni egy ilyen ostobaságot”.