Társoldalunk:
Hírlevél

A győzelemért is harcolhatott volna a Ferrari a Magyar Nagydíjon, de végül a dobogó sem lett meg

2021.08.01. 19:26

Carlos Sainz tíz helyet javított a Magyar Nagydíjon a rajtpozíciójához képest, de így sem volt teljesen elégedett, mert szerinte a győzelemért is megküzdhetett volna.

Carlos Sainz a negyedik helyen végzett a Magyar Nagydíjon, ami azt figyelembe véve remek eredmény, hogy az időmérő edzésen összetörte az autóját és csak a 14. rajtkockából vágott neki a versenynek, ám a spanyol pilóta szerint akár a győzelemért is harcba szállhatott volna, ha a második rajt alatti kerékcserénél nem ragad be Cunoda Juki és Nicholas Latifi mögé.

Sainz csak a 14. helyről rajtoltForrás: AFP/Florion Goga

„A rajtom óriási volt, előrejöttem a tizenötödikről a negyedik helyre, úgyhogy az első kör a lehető legjobban alakult. Ezután az elsők között voltunk, akik a kiállás mellett döntöttek, majd Cunoda és Latifi megelőzött minket, amit meg kell vizsgálnunk, mert tulajdonképpen emiatt az első 20 körben 15 másodpercet veszítettünk az élen állókhoz képest” – nyilatkozta a Sky Sportsnak utalva a második rajt alatti kerékcserére és az azt követő körökre. Itt úszott el, hogy harcban lehessünk a győzelemért, és potenciálisan az is, hogy a dobogóért, mert emiatt lettünk sebezhetőek Hamiltonnal szemben."

Utóbbi kijelentésével Sainz arra utalt, hogy ha nem veszít időt a verseny elején, Hamilton valószínűleg nem tudta volna elkapni őt a hajrában. Cunodát és Latifit végül könnyedén átugrotta a következő kiállásnál, de a kemény gumis etapja elején elmondása szerint nagyon nyomnia kellett a szélvészgyors Hamilton miatt, ami később megbosszulta magát. „Ettől az etap vége felé nőtt a gumikopás, valamint az utolsó körökben sokat kellet spórolnom az üzemanyaggal is. Ricciardo nem könnyítette meg a dolgunkat a kék zászlónál, ez pedig megnyitotta az utat Lewis előtt az előzéshez” – kommentálta a pillanatot, amikor elveszítette a harmadik helyet.

Amit utólag mégis visszakapott, mert Sebastian Vettelt egy technikai szabálytalanság miatt kizárták. Sainz egyébként úgy érezte, hogy csapatként „többé-kevésbé" a jó döntéseket hozták, és Hamiltont taktikáját azért sem lett volna jó lekövetni, mert „neki megvan az autója az előzéshez, nekünk nincs."

Sokat kivett a gumikból, hogy menekülnie kellett Hamilton előlForrás: AFP/Peter Kohalmi

Sainzot több másik pilótával beidézték a felügyelők azért, mert nem követte az előírt protokollt a verseny előtti Himnusznál, de végül ő is megúszta egy figyelmeztetéssel. A Ferrari versenyzője egyébként kívülről nézve igen mulatságos reakcióval vette tudomásul a beidézést, amelyet Will Buxton, az F1 riportere közölt vele, mondván most el kell engedniük, mert jelenése van a felügyelőknél. Sainz ezután csak faarccal meredt a riporterre, majd amikor az közbevetette, hogy mi a vizsgálat tárgya, némán visszafordult, maga elé nézett, majd elment.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK