A győzelemért is harcolhatott volna a Ferrari a Magyar Nagydíjon, de végül a dobogó sem lett meg

Forma-1, Magyar Nagydíj, Ferrari, Carlos Sainz
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr gets into his car ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on August 1, 2021. (Photo by FLORION GOGA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz tíz helyet javított a Magyar Nagydíjon a rajtpozíciójához képest, de így sem volt teljesen elégedett, mert szerinte a győzelemért is megküzdhetett volna.

Carlos Sainz a negyedik helyen végzett a Magyar Nagydíjon, ami azt figyelembe véve remek eredmény, hogy az időmérő edzésen összetörte az autóját és csak a 14. rajtkockából vágott neki a versenynek, ám a spanyol pilóta szerint akár a győzelemért is harcba szállhatott volna, ha a második rajt alatti kerékcserénél nem ragad be Cunoda Juki és Nicholas Latifi mögé.

Sainz csak a 14. helyről rajtolt Forrás: AFP/Florion Goga

„A rajtom óriási volt, előrejöttem a tizenötödikről a negyedik helyre, úgyhogy az első kör a lehető legjobban alakult. Ezután az elsők között voltunk, akik a kiállás mellett döntöttek, majd Cunoda és Latifi megelőzött minket, amit meg kell vizsgálnunk, mert tulajdonképpen emiatt az első 20 körben 15 másodpercet veszítettünk az élen állókhoz képest” – nyilatkozta a Sky Sportsnak utalva a második rajt alatti kerékcserére és az azt követő körökre.

Utóbbi kijelentésével Sainz arra utalt, hogy ha nem veszít időt a verseny elején, Hamilton valószínűleg nem tudta volna elkapni őt a hajrában. Cunodát és Latifit végül könnyedén átugrotta a következő kiállásnál, de a kemény gumis etapja elején elmondása szerint nagyon nyomnia kellett a szélvészgyors Hamilton miatt, ami később megbosszulta magát. „Ettől az etap vége felé nőtt a gumikopás, valamint az utolsó körökben sokat kellet spórolnom az üzemanyaggal is.

– kommentálta a pillanatot, amikor elveszítette a harmadik helyet.

Amit utólag mégis visszakapott, mert Sebastian Vettelt egy technikai szabálytalanság miatt kizárták. Sainz egyébként úgy érezte, hogy csapatként „többé-kevésbé" a jó döntéseket hozták, és Hamiltont taktikáját azért sem lett volna jó lekövetni, mert „neki megvan az autója az előzéshez, nekünk nincs."

Sokat kivett a gumikból, hogy menekülnie kellett Hamilton elől Forrás: AFP/Peter Kohalmi

Sainzot több másik pilótával beidézték a felügyelők azért, mert nem követte az előírt protokollt a verseny előtti Himnusznál, de végül ő is megúszta egy figyelmeztetéssel. A Ferrari versenyzője egyébként kívülről nézve igen mulatságos reakcióval vette tudomásul a beidézést, amelyet Will Buxton, az F1 riportere közölt vele, mondván most el kell engedniük, mert jelenése van a felügyelőknél. Sainz ezután csak faarccal meredt a riporterre, majd amikor az közbevetette, hogy mi a vizsgálat tárgya, némán visszafordult, maga elé nézett, majd elment.