Társoldalunk:
Hírlevél

Egy magyar kisfiú telefont szeretne, Vettel vicces megoldást talált ki

2021.07.30. 10:00

A Magyar Nagydíj előtt fiatal honfitársaink is kérdezhették a Forma-1-es pilótákat. Sebastian Vettelnek és Fernando Alonsónak az első mobiltelefonjukra kellett visszaemlékezniük, George Russell és Cunoda Juki a vezetés közbeni tüsszentésről beszélt, míg Esteban Ocon elárulta, mi volt a legnagyobb füllentés, amivel szülei előálltak gyerekkorában.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, 13 éven aluli magyar gyerekek is kérdezhettek a pilótáktól a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kérdéseket úgy kellett megfogalmazni, hogy minden versenyzőnek fel lehessen tenni, így el lehetett dönteni, hogy egy adott párosnak melyik fiatal felvetését játsszák be videón. 

Vettel nemcsak válaszolt, hanem „megoldást" is javasolt a problémára - GalériaForrás: AFP/Florion Goga

Sebastian Vettel és Fernando Alonso számára jó érzékkel egy Kristóf nevű kisfiú kérdését választották, aki afelől érdeklődött, hogy mikor kapták meg első telefonjukat. Elmondása szerint mindez azért jutott eszébe, mert a szülei még nem akarnak mobilt venni neki.

Alonso némi gondolkodás után azt felelte, hogy már gokartozott, majd hozzátette, hogy körülbelül 16 éves lehetett. Vettel viszont csupán arra emlékezett, hogy egy Nokia 5110-es volt az első telefonja, de a jelenlegi készülékén rá kellett keresnie, hogy mikor jelent meg a piacon, hogy az eredeti kérdésre is tudjon válaszolni. Végül kiderült, hogy 1998-ban dobták piacra, amikor a négyszeres világbajnok 11. életévét töltötte be, de szerinte ez túl korai, úgyhogy azt felelte, hogy 13-14 éves lehetett.

Hozzátette, akkoriban egy mobil még nem tudott ártani a fiataloknak, hiszen csak telefonálni és üzenetet küldeni lehetett rajta, mire Alonso közbevetette, hogy a klasszikus kígyós játékkal, a Snake-kel is lehetett játszani.

Vettel a kérdező problémájára is próbált megoldást találni: felvetette, hogy venni kellene neki egy készüléket, amit beletesznek egy dobozba, és azt csak 14 évesen nyithatja ki, vagyis 13 és 16 esztendős kora között. Igaz, a német pilóta szerint addigra már elavult lenne az a telefon, majd eszébe jutott, hogy egy 5110-est is vehetnének neki. Erre ő és Alonso is elnevette magát.

Russell nem az autóban, hanem interjú közben került kínos helyzetbeForrás: AFP/Florion Goga

George Russellnek és Cunoda Jukinak egy Emma nevű kislány kérdését játszották le, aki arra akart választ kapni, hogy szoktak-e tüsszenteni az autóban. Hozzátette, ő maga ilyenkor mindig becsukja a szemét – ahogyan minden ember –, valamint az első után általában még gyors egymásutánban két-három alkalommal megismétli.

A Williams pilótája elárulta, az autóban még nem történt vele ilyen, de elmondása szerint aznap délelőtt interjú közben kellett tüsszentenie, miközben „félig ásított” és beszélni is próbált, aminek következtében „idiótának tűntem”. Hozzátette, az autóban más jellegű problémák szoktak felmerülni, nevezetesen, hogy mosdóba kell mennie. Ami a japán versenyzőt illeti, elárulta, egy vagy két évvel ezelőtt tüsszentett az autóban, de csak egy ki- vagy bevezető körön.

Esteban Ocon és Carlos Sainz egy Csongor névre hallgató fiú kérdését kapta meg, aki arról érdeklődött, hogy mi volt a legnagyobb füllentés, amit a szüleik elhitettek velük. Az Alpine pilótája azonnal tudta is a választ.

Sajnálom, hogy csalódást okozok a gyerekeknek, de valószínűleg a Mikulás volt – jelentette ki. – Nagyon el voltam keseredve, amikor megtudtam, hogy valójában nem létezik. Szóval a szülők ne mutassák meg ezt az interjút a gyerekeiknek!”

Ocon csalódott volt, amikor kiderült számára az igazság a mikulásról

Gondolva azokra a fiatalokra, akik megnézik ezt a beszélgetést, Sainz és a sajtótájékoztatót vezető Tom Clarkson próbálta menteni a menthetőt, és mindketten leszögezték, hogy a Télapó igenis létezik. A spanyol versenyző még azt is hozzátette, hogy a mai napig ír neki leveleket, persze nyilvánvalóan csak viccelt. Ő maga viszont nem tudott válaszolni a kérdésre, ugyanis ehhez időre lett volna szüksége, mivel a versenyzéssel kapcsolatban minden igaznak bizonyult, amit mondtak neki, „a jó és a rossz is".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK