Társoldalunk:
Hírlevél

A váratlanul visszaeső Ferrari pilótái esőben, vagy hűvösebb időben reménykednek

2021.07.30. 19:09

Hiába szerepelt jól a Ferrari a Magyar Nagydíj első szabadedzésén, a második tréningre a korábbi tempójából semmi sem maradt. Carlos Sainz és Charles Leclerc is abban bízik, hogy jön a lehűlés.

Az első szabadedzést még a negyedik és a hetedik helyen zárták, és úgy tűnt, minden esélyük megvan arra, hogy a Mercedes és a Red Bull mögött a harmadik erőként tűnjenek fel a Magyar Nagydíjon, a délutáni második gyakorlásra azonban egy csapásra az első tízen kívül találták magukat. A Ferrari versenyzői ezzel együtt nem mondtak le a jó szereplésről, ehhez viszont vagy pusztán hűvösebb időjárásra, vagy esőre lesz szükségük.

Sainz délután csak a 12. lett - Galéria!Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Az első edzést a negyedik helyen záró Carlos Sainz a másodikon csak a 12. időt szerezte meg, ráadásul mindezt úgy, hogy az autóban ülve nem érezte rossznak azt. „Igen, ez egy kicsit furcsa nap volt. Az első szabadedzésen elégedettek voltunk a dolgok alakulásával, aztán a második edzés eléggé furcsán alakult, mert az autót nem volt rosszabb érzés vezetni, vagy nem érződött különösebben rossznak, egyszerűen csak a többieknek sikerült javulni – nyilatkozta a spanyol pilóta. – A melegebb pályahőmérsékletek mellett visszaléptünk egyet. Ezt ki kell elemeznünk és a mélyére kell ásnunk. Remélhetőleg holnap megnő az eső valószínűsége és felhősebb lesz az idő, amitől minden újra megkeveredhet."

Sainz tehát azt sem bánná, ha esne, amire egyébként szombaton és vasárnap is 60% az esély, és szerinte így van ezzel a többi csapat is. „Szerintem tetszene, és segítene, de nem csak nekünk, hanem mindenkinek, a ma látott hőmérsékletek mellett az autók és a gumik ugyanis nagyon a határon voltak – utalt a 64 fokot is meghaladó aszfalthőmérsékletre. – Bár azt kívánom, hogy nekünk egy kicsit többet segítsen."

A meleget a gumik is nehezen viselték - Galéria!Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

A Ferrari elméletileg bízhatott a jó szereplésben a Magyar Nagydíj előtt, mivel Monacóban is gyorsak voltak, és az elmúlt futamokon is megmutatták, hogy bár nem jöttek rá az okára, látszólag maguk mögött hagyták a Francia Nagydíjon látott szenvedést. Sainz ugyanakkor elmondta, nem érte váratlanul őket, ami történt. Sajnos már azelőtt tudtuk, hogy idejöttünk, hogy vannak gyengeségei az autónknak és a csomagunknak, és hogy bizonyos kanyarokban nem leszünk különösebben jók.Ezt ma bizonyítottuk. Monacóban soha nem lettünk volna tizenegyedikek és tizenkettedikek egy edzésen, ma pedig sajnos amint valami a rossz irányba változott, kívül találtuk magunkat az első tízen. Ez megmutatja, hogy egy ilyen pályán sokkal sebezhetőbbek vagyunk."

Leclerc elárulta, hogy a szombatra koncentrálnak - Galéria!Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Charles Leclerc kevesebbet csúszott hátra az elsőről a második tréningre, hiszen ő a hetedikről a tizenegyedik pozícióba esett vissza, viszont neki is előrelépésre van szüksége, ha sok pontot akar szerezni.

A monacói pilóta nem feltétlenül az esőben látja a csapat megmentőjét, neki már a hűvösebb aszfalt is jól jönne.

„Reméljük, hogy a holnapi időmérőre egy kicsit többet kihozunk az autóból, mert a versenyen nehézkes lesz az előzés, úgyhogy egy kicsit erősebbnek kell lennünk szombaton, különösen ezen a héten, ezért más versenyekkel összehasonlítva most egy kicsit jobban az időmérőre koncentrálunk. Nekem az lenne a legjobb, ha a hőmérséklet egy kicsit csökkenne, de nem esne. Az tökéletes lenne a számunkra."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK