Vágólapra másolva!
Szerencsésen megúszta, hogy Silverstone-ban óriási erővel vágódott neki a gumifalnak, a csattanás utóhatásaival azonban szembe kellett néznie Max Verstappennek, aki elárulta, milyenek voltak a becsapódás utáni első pillanatok.

Max Verstappen 51 g erejű becsapódást volt kénytelen elviselni, miután a Brit Nagydíj első körében a Lewis Hamiltonnal történt ütközés után a falnak csapódott. A holland pilótát szemmel láthatóan megviselte a találkozás a gumifallal, nem is ugrott ki azonnal a Red Bullból, és utána is látszott rajta, hogy mekkora ütést kapott. A Magyar Nagydíj előtt a GPhírek arra kérte az azóta elmondása szerint 110%-os állapotba kerülő hollandot, írja körül, milyen érzés ilyen elemi erővel a falnak vágódni.

Verstappen nagyon lassan kászálódott ki az összetört autóból

„Az ilyesmi soha nem jó érzés – felelte a GPhírek kérdésére a Hungaroringen. – Természetesen amikor [Hamilton] eltalált, tudtam, hogy nagy becsapódás következik. Ilyenkor az ember próbál felkészülni rá, de az ilyen dolgoknak soha nem szép a vége.

A pilótafülkébe rengeteg törmelék repült be, ezeket először ki kellett dobálnom, hogy ki tudjak szállni."

Mivel az első körben történt az eset, az Alan van der Merwe által vezetett, a rajtnál a mezőny után eredő orvosi autó gyorsan a balesethez ért, és Dr. Ian Roberts segíthette ki a roncsból a holland pilótát, akin látszott, hogy boksznyelven szólva benne van az ütés. „Az ember teste ilyenkor egy kissé össze van rázódva. Természetesen az orvosi személyzet gyorsan odaért, elkezdtek beszélni hozzám, hiszen azért vannak ott, hogy segítsenek és támogassanak, de elsőre az ember csak szeretne néhány másodpercet magának, hogy lenyugodjon és a saját tempójában másszon ki az autóból."

Ez maradt a Red Bullból Forrás: F1 TV

Egy ekkora becsapódást természetesen nem lehet megúszni utóhatások nélkül, így Verstappennek is szembesülnie kellett a kellemetlen következményekkel. Miután este 10 órakor kiengedték a kórházból, elővigyázatossági okokból apja, a korábbi F1-es pilóta Jos Verstappen vele töltötte az éjszakát, és a Red Bull pilótája csak másnap utazott haza monacói otthonába.

– mesélt a baleset utáni első éjszakáról. – Ez soha nem jó, de a második napot kivéve, ami hasonló volt, mint az első, minden nappal jobban és jobban vagyok."

Verstappen a baleset utáni azonnali reakciójára vonatkozó kérdésünkre még elmondta, hogy az első pillanatokban „ideges volt", mivel nem szerzett pontot, de azért örült is, hogy biztonságosnak bizonyult az autója.