Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen ismét beleszállt a Mercedesbe, szerinte megmutatták a valódi arcukat

2021.07.29. 16:50

Max Verstappen még mindig tiszteletlennek tartja, amilyen módon Lewis Hamilton megünnepelte a Silverstone-ban aratott győzelmét. A holland pilóta szerint riválisa komolyabb büntetést érdemelt volna.

Ugyan már lassan két hét is eltelt Max Verstappen és Lewis Hamilton silverstone-i ütközése óta, és a mezőny a Magyar Nagydíjra készül, még mindig ez a téma uralja az F1-es közvéleményt. Annál is inkább, mert a Red Bull felülvizsgáltatja az esetet abban bízva, hogy a hétszeres világbajnokot utólag súlyosabb büntetéssel sújtják. 

Verstappen nem tágított, továbbra is tiszteletlennek tartja Hamilton és a Mercedes ünneplésétForrás: Daimler AG/LAT Images/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd

A holland pilóta nemrég még úgy nyilatkozott, hogy nem akar részt venni az eset körül kialakult „médiafelhajtásban”, ám a hungaroringi hétvége előtti sajtótájékoztatón kemény szavakkal illette ellenfelét és a Mercedest. A világbajnokság éllovasa már közvetlenül a futam után is üzent, és tiszteletlennek, illetve sportszerűtlennek nevezte riválisát. Ezt az álláspontját most is fenntartja.

A tiszteletlenség az, amikor az egyik srác a kórházban van, a másik pedig lengeti a zászlót, mintha semmi sem történt volna, miközben belelökte őt a falba, 51 g erejű becsapódást okozva – utalt saját magára, illetve Hamiltonra. – És nemcsak ez, hanem emellett minden reakció, ami a csapattól érkezett az esetre. Így nem lehet ünnepelni egy győzelmet, pláne egy ilyen módon megszerzett diadalt.”

Utolsó mondatában Verstappen többek között a Mercedes közösségi médiás reakcióira utalhatott, hiszen a címvédő istálló ezen a platformon is éltette a brit pilótát. A 23 éves versenyző úgy véli, a csillagosok Silverstone-ban kimutatták foguk fehérjét.

„Szóval ez az, amit tiszteletlennek tartottam, és bizonyos szempontból megmutatták, hogy milyenek is ők valójában – jelentette ki. – Nyomás alatt mindez előjön, de azt nem akarom, hogy engem így lássanak.”

Verstappen hozzátette, azóta beszélt Hamiltonnal az esetről. A Red Bull pilótája ennél többet nem akart mondani, de egyértelműsítette, hogy nem csak a sajtón vagy a közösségi médián keresztül üzengetnek egymásnak. „Felhívott – szögezte le. – Nincs szükség arra, hogy belemenjek a részletekbe, de beszélgettünk.”

Verstappen kevesli a 10 másodperces büntetést - GalériaForrás: AFP/Florion Goga

Ami a büntetést illeti, a Red Bull túlságosan enyhének találta a 10 másodpercet, ami nem véletlen, hiszen a címvédő azzal együtt is megnyerte a Brit Nagydíjat. Verstappen nem meglepő módon egyetért csapatával, és úgy véli, már csak az erőviszonyok ismeretében is súlyosabb szankció járt volna vetélytársának.

„Úgy gondolom, a büntetés [mértéke] nem megfelelő, hiszen a legfőbb riválisát ütötte ki, ráadásul az autóink sebessége mérföldekkel előrébb van, mint a harmadik legjobb csapat [kocsijáé] – magyarázta. – Normál körülmények között könnyedén megverjük őket 40-50 másodperccel, vagyis a 10 másodperces büntetés semmit nem számít. Szóval a szankciónak sokkal súlyosabbnak kellett volna lennie.”

A Magyar Nagydíjon a közvélemény valamivel esélyesebbnek tartja a Red Bullt, mint a Mercedest, így Verstappennek minden esélye megvan, hogy a nyári szünet előtt növelje előnyét a pontversenyben. Természetesen ő is erre készül, és igyekszik maga mögött hagyni a balesetet.

„Az eredményt nem lehet megváltoztatni. Nem örülök annak, ami történt, annak pedig pláne nem, hogy rengeteg pontot vesztettem másvalaki miatt, de ez van. Ennél nem igazán tudok többet mondani. Elég keményen találtam el a falat, amit az ember soha nem akar, de természetesen megpróbálunk jól szerepelni a mostani hétvégén.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK