Társoldalunk:
Hírlevél

A rendőrség a tömegközlekedést javasolja a Magyar Nagydíj közönségének

2021.07.27. 09:55

A rendőrség azt kéri, aki teheti, tömegközlekedéssel jusson el a Forma-1 Magyar Nagydíj versenypályájához – írta az MTI a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleménye nyomán. 

Július 30. és augusztus 1. között rendezik a Hungaroringen a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, a sporteseményre idén is nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, amely a környék forgalmát erősen megnöveli. A rendőrség a police.hu-n megjelent közleményben azt kéri, aki teheti, vegye igénybe a tömegközlekedési lehetőségeket a versenypályára való kijutáshoz.

Idén is sok nézőt várnak a HungaroringreForrás: SpeedLight Photo Agency/Muranyi Gabor

A Hungaroring Sport Zrt. a honlapján arról tájékoztat, hogy a hétvégén a H8-as HÉV sűrített menetrend szerint jár. A HÉV-re a normál bérlet vagy vonaljegy mellett Budapest közigazgatási határától (Ilonatelep) kiegészítő jegy is szükséges, amely oda- és a visszaútra is előre megváltható bármely BKK-automatában, így elkerülhető a tömeges sorban állás az Örs vezér téren. A HÉV-kiegészítő jegy megvásárolható a MÁV applikáción keresztül is. Hozzátették:

Kerepes HÉV-állomás és a Hungaroring 3-as kapuja között a Magyar Nagydíj hétvégéjén ingyenes buszjáratokat biztosítanak.  

A Hungaroring versenypálya az M3-as autópályán is megközelíthető, a Budapest felől érkezők a 19-es lehajtónál hagyják el és a jelzőtáblákat követve közelítsék meg a versenypályát. A Nyíregyháza felől érkezők az autópályát a 23-as lehajtónál hagyják el és a jelzőtáblákat követve közelítsék meg a versenypályát.

A versenypálya Mogyoród és Kerepes felől is elérhető: Mogyoród irányából a Kerek-tóhoz érve a 2-es, illetve 8-as kapu felé haladva lehet elérni az ingyenes parkolókat, Kerepes felől pedig Szilasligeten keresztül a 3-as vagy a 2-es kapu felé haladva érhető el az ingyenes parkoló.

A pályán már zajlanak az előkészületek - GalériaFotó: Polyák Attila - Origo

A koronavírus miatt a Hungaroring területére csak a labdarúgó Európa-bajnokságon is alkalmazott, karszalagos módszerrel lehet belépni, az átvételi pontokról és azok nyitvatartásáról itt olvashat bővebben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK