Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton és Max Verstappen újabb ütközése sem kizárt a Mercedes csapatfőnöke szerint, aki úgy véli, a holland pilóta és a hétszeres világbajnok párharcát sokkal könnyebb kezelni, mint Hamilton és Nico Rosberg összecsapását volt.

Toto Wolff úgy véli, hogy silverstone-i ütközésük új szintre emelte Lewis Hamilton és Max Verstappen eddig viszonylag békésnek mondható rivalizálását, amely minden kétséget kizáróan folytatódni fog a szezon további részében is. A Mercedes csapatfőnöke nem tartja elképzelhetetlennek, hogy újabb ütközést is hozhat a két világbajnoki aspiráns párharca, a mostani helyzetet ugyanakkor jóval könnyebben kezelhetőnek tartja annál, mint amikor Hamilton Nico Rosberggel küzdött az elsőségért.

Vajon láthatunk még hasonlót az idén?

„Szerintem a párharcuk intenzitása nőtt Silverstone óta. Egyértelműen nem ez volt az utolsó alkalom, hogy pozícióért csatáztak,

– vetítette előre az osztrák üzletember az Autosportnak nyilatkozva.

Wolff célzott arra, amire korábban Hamilton is, nevezetesen, hogy már korábban is összeütközhettek volna Verstappennel, csak a hétszeres világbajnok tett róla, hogy ne így legyen. „Szerintem nemcsak a versenyen mutatott erősségei, hanem az érettsége is a sikerei részét képezik. A hosszú távú stratégia fontos a bajnoki címek megnyerésében, mert pontokat kell szerezni – méltatta a címvédőt főnöke. – Eljutottunk oda, hogy az elmúlt versenyeken rendszeressé vált, hogy feladja a pályán elfoglalt pozícióját. Ezúttal azonban egyikük sem engedett, aminek nagy baleset lett a vége."

Wolff szerint mindez azonban nem azért történt, mert Hamilton bizonyítani akart volna bármit is,

mivel a csapatfőnök szerint pilóták „már rég túlvan azon, hogy bizonyítani akarjon. 99-szeres futamgyőztes és hétszeres világbajnok. Nincs semmi, amit többé Lewis Hamiltonnak bizonyítania kellene bárki felé."

Hamilton és Verstappen rivalizálása nem okoz nagy fejtörést a Mercedesnek Forrás: AFP/Lars Baron

A Mercedes és Hamilton az elmúlt években viszonylag simán gyűjtögette a világbajnoki címeket, együttműködésük első négy évében azonban nem volt minden ennyire harmonikus. Hamiltonnak lényegében egy komoly ellenfele volt a csapattársa személyében, de vele nagyon elmérgesedett a viszonya, ami Wolffnak is sok álmatlan éjszakát okozott. Rosberg egyszer, 2016-ban tudta őt legyőzni, a Mercedes csapatfőnöke pedig összehasonlította az akkori viszonyokat a mostaniakkal.

„Azt könnyebb kezelni, ha a másik pilóta másik csapat tagja” – utalt Verstappenre.

mert mindkét pilótára jó mentális állapotban van szükség ahhoz, hogy meglegyen a konstruktőri világbajnoki cím, és hogy aszerint vezessenek, hogy tiszteletben tartsák a csapat értékeit és a Mercedes márkát. A külső ellenfél elleni csata mindig is az F1 része volt és ezt nem nehéz kezelni."

arra pedig nincs különösebb megítélésünk, hogy mi fog történni ebben a szakaszban."

Hamilton és Rosberg csatározása a Mercedesnek sem volt jó Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Julian Finney

Az Expressnek nyilatkozva Nico Rosberg is párhuzamba állította saját és Hamilton rivalizálását a hétszeres világbajnok és Verstappen mostani küzdelmével, és korábbi főnökéhez hasonlóan szintén úgy vélte, hogy akadnak komoly különbségek. „Igen, egy kicsit arra a balesetre emlékeztetett, ugyanakkor

– hasonlította össze a 2016-os Spanyol Nagydíjon közte és Hamilton között történt ütközést Verstappenék silverstone-i balesetével. – Itt legalább az egész csapat Lewis vagy Verstappen mögé állhat, és így végül a csapatok állnak szemben a másikkal, ami egy kis különbséget jelent."