Verstappen nem forral bosszút, de a Mercedes megsebzett Red Bullra számít

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Brit Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 16: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 16, 2021 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen újra formába lendült a silverstone-i balesete után, a Red Bullnál viszont még nem tudják pontosan, hogy milyen következményei lesznek annak, hogy az autó totálkárosra tört.

A Brit Nagydíjon történt baleset után a hétvégén a Hungaroringen, a Magyar Nagydíjon folytatódik Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája. A két pilóta a történtek óta kerülte a nyilvánosságot, de Verstappen egy szimulátorversenyen már adott hírt magáról. Az, hogy ismét a volán mögé ült, már mutatja, hogy készül az újabb F1-es nagydíjhétvégére.

Verstappen előnye lecsökkent, de Hamilton legyőzésével listavezetőként mehetne a nyári szünetre Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson/Red Bull Content Pool

„Attól tartottam, hogy Maxnak többi idő kell majd ahhoz, hogy visszanyerje az igazi erőnlétét a súlyos baleset után, ezért ez nagyszerű hír. A Hungaroringen vissza fog vágni, sportszerű eszközökkel. Nem gondol arra, hogy bosszút áll” – nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója az F1-insider.com tudósítójának.

Marko továbbra is kitart amellett, hogy a silverstone-i baleset Hamilton hibája volt,

és kijelentette, ezt adatokkal is alá tudja támasztani, de szerinte „ezt szabad szemmel is lehetett látni. Hamilton egyértelműen hátrébb volt és a kanyar csúcspontját mérföldekkel elvétette. Ezt elszúrta” – mondta az osztrák veterán némi túlzással.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner 1,8 millió dollárra becsülte a baleset miatt a csapatot ért kárt, Marko szerint 750 ezer euró új vázat építeni az összetört helyett, és továbbra sem tudja megmondani, hogy a Japánba visszaküldött Honda-erőforrás menthető-e még. „Ha nem, az rajtbüntetéseket jelenthet nekünk” – erősítette meg.

A tanácsadó szerint Verstappen nem lesz visszafogottabb a baleset miatt,

és kijelentette, hogy pilótája „végül is nem csinált semmi rosszat.” A Mercedes vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin viszont arra számít, hogy a nulla ponttal zárt Brit Nagydíj után a Red Bull megkettőzött erővel vág majd vissza a Hungaroringen.

Újabb Verstappen-Hamilton csata várható Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Nekünk ez az egyik legerősebb pályánk és naiv lenne, ha azt hinnénk, hogy ezt a teljesítmény [a Hungaroringre] is át tudnánk vinni – mondta Shovlin a Brit Nagydíj után. – A Red Bull jó lesz a nagy leszorítóerőt igénylő pályán, igazából, ez pillanatnyilag az összes pályára igaz, és egy kissé megsebzettek a [silverstone-i] események miatt. Biztos vagyok abban, hogy nagyon erősen vágnak majd vissza.”