Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen nem forral bosszút, de a Mercedes megsebzett Red Bullra számít

2021.07.27. 06:01

Max Verstappen újra formába lendült a silverstone-i balesete után, a Red Bullnál viszont még nem tudják pontosan, hogy milyen következményei lesznek annak, hogy az autó totálkárosra tört.

A Brit Nagydíjon történt baleset után a hétvégén a Hungaroringen, a Magyar Nagydíjon folytatódik Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája. A két pilóta a történtek óta kerülte a nyilvánosságot, de Verstappen egy szimulátorversenyen már adott hírt magáról. Az, hogy ismét a volán mögé ült, már mutatja, hogy készül az újabb F1-es nagydíjhétvégére.

Verstappen előnye lecsökkent, de Hamilton legyőzésével listavezetőként mehetne a nyári szünetreForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson/Red Bull Content Pool

„Attól tartottam, hogy Maxnak többi idő kell majd ahhoz, hogy visszanyerje az igazi erőnlétét a súlyos baleset után, ezért ez nagyszerű hír. A Hungaroringen vissza fog vágni, sportszerű eszközökkel. Nem gondol arra, hogy bosszút áll” – nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója az F1-insider.com tudósítójának.

Marko továbbra is kitart amellett, hogy a silverstone-i baleset Hamilton hibája volt, és kijelentette, ezt adatokkal is alá tudja támasztani, de szerinte „ezt szabad szemmel is lehetett látni. Hamilton egyértelműen hátrébb volt és a kanyar csúcspontját mérföldekkel elvétette. Ezt elszúrta” – mondta az osztrák veterán némi túlzással.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner 1,8 millió dollárra becsülte a baleset miatt a csapatot ért kárt, Marko szerint 750 ezer euró új vázat építeni az összetört helyett, és továbbra sem tudja megmondani, hogy a Japánba visszaküldött Honda-erőforrás menthető-e még. „Ha nem, az rajtbüntetéseket jelenthet nekünk” – erősítette meg.  

A tanácsadó szerint Verstappen nem lesz visszafogottabb a baleset miatt, és kijelentette, hogy pilótája „végül is nem csinált semmi rosszat.” A Mercedes vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin viszont arra számít, hogy a nulla ponttal zárt Brit Nagydíj után a Red Bull megkettőzött erővel vág majd vissza a Hungaroringen.

Újabb Verstappen-Hamilton csata várhatóForrás: AFP/Adrian Dennis

„Nekünk ez az egyik legerősebb pályánk és naiv lenne, ha azt hinnénk, hogy ezt a teljesítmény [a Hungaroringre] is át tudnánk vinni – mondta Shovlin a Brit Nagydíj után. – A Red Bull jó lesz a nagy leszorítóerőt igénylő pályán, igazából, ez pillanatnyilag az összes pályára igaz, és egy kissé megsebzettek a [silverstone-i] események miatt. Biztos vagyok abban, hogy nagyon erősen vágnak majd vissza.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK