Vágólapra másolva!
Max Verstappennek és főnökének sem tetszett, ahogyan a Mercedes ünnepelte a holland pilóta kórházba kerülése után a győzelmet a Brit Nagydíjon, utóbbi pedig továbbra is kitart a véleménye mellett.

Utólag sem változott meg Christian Horner véleménye arról, hogy kit tart felelősnek a Brit Nagydíj első körében Lewis Hamilton és Max Verstappen között történt ütközésért, a Red Bull csapatfőnöke azonban nemcsak amellett az álláspontja mellett tart ki, hogy versenyzője nem viselkedett túl agresszívan és pont a hétszeres világbajnok volt az, aki így cselekedett, hanem azt sem tudja megbocsátani a Mercedesnek, amit a silverstone-i futam megnyerése után látott tőlük.

Hamilton rendesen megünnepeltette magát Silverstone-ban Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek

Először Verstappen volt az, aki néhány órával a baleset után a Twitteren fakadt ki amiatt, hogy Hamiltont és a csapatát látszólag nem igazán érdekli, hogy ő még mindig kórházban van, és ennek ellenére felszabadultan ünneplik a győzelmet. Mindez Hornernek sem tetszett, akinek utólag, a kedélyek lecsillapodása után sem változott a véleménye. „Továbbra is csalódott vagyok az ünneplés mértékét illetően a baleset tükrében.

sőt, hogy megvédd attól, hogy ne mutasson megfelelő önmérsékletet ünneplés közben, különösen amikor mindez egy olyan balesetnek a következménye, amelyért büntetést kapott" – vélekedett a Red Bull honlapján megjelent szokásos értékelésében.

Így ünnepelt a hétszeres világbajnok

A Mercedes pedig nem szólt Hamiltonnak, legalábbis a hétszeres világbajnok már a pódiumceremónia után, a Sky Sports riporterétől tudta meg, hogy Verstappent még a futam közben helikopterrel kórházba vitték. A címvédő ezután többször is elmondta, hogy reméli, minden rendben van a riválisával, és soha nem juttatnak senkit szándékosan kórházba.