Williams: Nem azt a versenyzőt keressük, aki jövőre vb-t akar nyerni

Forma-1, Brit Nagydíj, George Russell, Williams, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
Williams' British driver George Russell (L) and Alfa Romeo's Finnish driver Kimi Raikkonen drive at Luffield Corner during the practice 1 session of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 16, 2021. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Sok jelöltből válogathat a Williams vezetése, ha George Russell átigazol a Mercedeshez. Jost Capito szerint nem csak a versenyzők gyorsasága számít a csapatnál.

Várhatóan a nyári szünetben dől el, hogy George Russell elhagyja-e a Williams-csapatot a Mercedes kedvéért, amennyiben igen, a grove-i istállónak új versenyző után kell néznie, aki a valószínűleg Nicholas Latifi csapattársaként áll majd rajthoz. A jelöltek között Danyiil Kvjat, Csou Kuan-jü és Nico Hülkenberg is felmerült, Jost Capito a honfitársa visszatérését sem zárta ki,

Russell révén a Williamsnek vannak fellángolásai, de egyébként még mindig a sereghajtók közé tartoznak Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Pillanatnyilag a jövő évre elérhető versenyzők közül senkit sem zárunk ki és Nico rendelkezésre áll. Van egy elég hosszú listánk” – nyilatkozta a Williams csapatfőnöke. Hülkenberg volt már a Williams versenyzője, pole pozíciót is szerzett az istálló színeiben, később a Sauber, a Force India, a Renault és a Racing Point autóját is vezette, de még dobogóra sem állhatott fel.

Ez nem feltétlenül probléma a Williams számára, mert Capito elmondása alapján különleges igényeket támasztanak a grove-i istálló leendő pilótája felé. A rutinos szakember elmondta, nem feltétlenül a nyers tempó számít nekik, hanem az, hogy a jövő évi versenyzőik kivegyék a részüket a munkából.

„A legfontosabb, hogy a legjobb pilótákat akarjuk azok közül, akik elérhetők és szívesen versenyeznek a Williamsnél. Az biztos, hogy nem azt a versenyzőt keressük, aki jövőre világbajnok akar lenni, számunkra ő a rossz csapatban lenne. Olyan pilótákra van szükségünk, akik hajlandók támogatni a csapatot, húzzák a csapatot, vezessék és javítsák a teljesítményt.”

A Williamsé jelenleg a mezőny második leggyengébb autója, még Russell is csodálkozik, hogy alkalmanként miként képes az időmérőkön bejutni a Q3-ba, de Capito szerint sok versenyzőnek így is vonzó a csapat, ezt a munkának tulajdonítja, amit a Williams-család kiszállása óta végeztek el az istállónál.

Capito felvirágoztatná a Williamst Forrás: Williams Racing

„Pillanatnyilag azt látjuk, hogy fokozódik a versenyzők érdeklődése a Williams iránt. Azt mondanám, hogy ez a közelmúltban tett pozitív lépéseink miatt van. Szerintem erős anyagi hátterünk van és ez közismert, a helyes irányba haladunk, keményen is dolgozunk ezért. Ez izgalmas csapattá teszi a Williamst a versenyzők számára.”