Vágólapra másolva!
Nagyot lépett előre a Ferrari a Francia Nagydíj óta, Mattia Binotto csapatfőnök méltatta az istállónál végzett munkát, de rámutatott, hogy egy egyszerű körülmény is az ő malmukra hajtotta a vizet.

A gyengén sikerült és a Ferrari számára pont nélkül végződött Francia Nagydíj óta az olasz istálló ismét közelíteni kezdett a McLarenhez és szorosabbá vált a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért zajló csata. A maranellói istálló főnöke, Mattia Binotto korábban azt mondta, elsősorban fejlődni akarnak, az esetleges 3. hely is ennek következménye lehet.

A Ferrari legfőbb ellenfele továbbra is a McLaren Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Ennek ellenére az Osztrák Nagydíj egyértelműen Lando Norrisról szólt, a brit fiatal még Valtteri Bottas és Lewis Hamilton életét is megkeserítette, és végül honfitársát megelőzve a 3. helyezett lett, de a tempója alapján a 2. helyet is megtarthatta volna. A Ferrari közben alaposan lemaradva, Carlos Sainz révén 57 másodperces hátránnyal az 5. helyezett lett, de Binotto már ezzel is elégedett volt.

„Ausztriában Norris a dobogóra állhatott és szenzációs versenyt futott, de

mi viszont egyszerűen forgalomba kerültünk. Úgy gondolom, kulcsfontosságú, hogy a rajtnál elöl legyünk” – összegzett a svájci szakember néhány héttel azután, hogy erre a McLarennél is rájöttek.

A Brit Nagydíjon fordult a kocka, Norris és Daniel Ricciardo ezúttal a 4-5. helyen zárt, Charles Leclerc viszont a győzelemért harcolt Hamiltonnal, és bár csak a 2. helyezett lett, Sainz 6. helyével együtt csökkentették a hátrányt a McLarenhez képest, így

a küzdelem továbbra is nyitott a konstruktőri 3. helyért, a különbség 15 pont.

„Charles ezúttal előrébb volt az élmezőnyben és a saját versenyünket futhattuk. Ha összehasonlítjuk a két pilótánk teljesítményét, az egyik beragadt a többiek mögé, a másik előtt szabad volt a pálya. Továbbra is úgy gondolom, hogy Lewisnak és Maxnak remek tempója van előttünk, de Franciaország óta összeszedtük magunkat, és ez a legfontosabb.”

Fontos, hogy ne kerüljenek forgalomba Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Az előző két futamon jó volt a versenytempónk, ami a szezon elején a gyengeségünk volt, de ez megmutatja, hogy csapatként fejlődünk, számomra ez örömtelibb és bizonyosan fontosabb a szezon második fele előtt. Most 10 futam után 17-tel több pontunk van, mint az előző szezon végén volt. Megmutatjuk, hogy csapatként nagyon sokat fejlődtünk.”

Az 1996-os világbajnok Damon Hill az egész silverstone-i hétvége során számított a Ferrari erős formájára, a brit veterán szerint ehhez nem csak a csapat előrelépésére volt szükség.

„Leclerc is bevetette a zsenialitását, hogy azt a kis pluszt hozzátegye, amire szükségük volt. A Ferrari jó teljesítményt nyújtott, de még mindig kissé hullámzók. Nem tudjuk, mi lesz Magyarországon” – mondta az F1 Nation podcastban.