Vágólapra másolva!
Idei legjobb eredményét érte el Daniel Ricciardo a Brit Nagydíjon, ehhez az is kellett, hogy Carlos Sainz nyomás alá helyezze őt. A McLaren főnökével közösen már látják a közös munka eredményét.

Ismét alulmaradt Lando Norrisszal szemben, de Daniel Ricciardo a fejlődés jelét mutatta a Brit Nagydíj hétvégéje során. Az ausztrál pilóta az idei legjobb eredményét érte el, az 5. helyezett lett úgy, hogy a verseny végén visszaverte elődje, az idei évtől már a Ferrarinál versenyző Carlos Sainz támadásait. Az ausztrál pilóta szerint ezzel hasznos tapasztalatokat szerzett.

Ricciardo idén először fért be a legjobb 5 közé Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Az biztos, hogy kész voltam küzdeni. Ez jó jel, mert pillanatnyilag még mindig nem érzem 100 százalékosan az autót és nem merek agresszív lenni vele. Segített az önbizalmamnak az, hogy védekeznem kellett, és ez rákényszerített arra, hogy a komfortzónámon túl vezessek, így

Ricciardo örült, mert végül sikerült feltartania a Ferrarit, értékes pontokat szerzett, de tudja, hogy továbbra is dolgoznia kell a gyorsuláson, mert 14 másodpercet kapott Norristól és a versenytáv során is érezte, hogy bár javult a helyzet, még mindig nem tartja magát „szupergyorsnak a McLaren-Mercedesben.

„Egyre otthonosabban ülök az autóban, de vannak olyan időszakok a versenyen, amikor úgy érzem, hogy még nem vagyok eléggé lendületben, de kezdek belejönni. Tíz verseny kellett ahhoz, hogy beférjek a legjobb 5 közé, szóval tisztában vagyok azzal, hogy még nagyot kell előre lépni. Nem megy egyik napról a másikra, de nagyon igyekszem.”

Biztatta versenyzőjét Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke is,

aki kiemelte, hogy Lando Norris a Brit Nagydíj hétvégéje során ismét remekül versenyzett, de örült Ricciardo előrelépésének is. Nagy szükség van az ausztrál versenyző feljavulására, mert a Ferrari a jobb napjain képes komoly csapásokat mérni a McLarenre, Norris viszont következetesen szállítja a pontokat a wokingiaknak.

Ricciardo a vártnál lassabban kapja el a fonalat a McLarennél Forrás: AFP/Mark Sutton

„A pénteki időmérőn nagyot ugrott előre, aztán remek versenyeket futott, amit nagyszerű látni – nyilatkozta Ricciardóról a német szakember. – Ahogy Daniel is elmondta, vannak még fejlesztendő területek, hogy utolérje Landót, de az a lényeg, hogy lépéseket tesz, egyre jobban érzi magát az autóban az időmérőn és a versenyeken is. Az előző futamokhoz képest nagyot lépett előre, ami jó.”