Vágólapra másolva!
Nem mindennapi élményben volt része Mick Schumachernek, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fiának, aki apja 1994-es és 2004-es világbajnok autója után azt a Jordant vezethette, amellyel a legendás pilóta 1991-ben bemutatkozott az F1-ben.

Mick Schumacher újabb különleges darabot pipálhatott ki azon autók névsorában, amelyekkel valaha édesapja versenyzett és most ő is kipróbálhatta őket. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher Forma-1-ben idén bemutatkozott fia korábban többek között az 1994-ben világbajnoki címet nyerő Benetton B194-est, valamint a 2004-ben édesapját hetedik, egyben utolsó világbajnoki címéhez hozzásegítő Ferrari F2004-est is vezethette (utóbbit a 2019-es Német, és a 2020-as Toszkán Nagydíj előtt is), most pedig lehetőséget kapott arra, hogy annak az autónak a volánja mögé üljön, amellyel Michael Schumacher 1991-ben bemutatkozott a száguldó cirkuszban.

„Édesapám autójában" – posztolta ki Mick Schumacher a közösségi médiába az 1991-es Jordannel készült fényképeket

Természetesen a Jordan 191-esről van szó, amelynek volánjánál 30 évvel ezelőtt Mick Schumacher apja a hetedik helyre kvalifikálta magát a Belga Nagydíjon, hogy aztán a versenyen néhány száz méter után félreálljon kuplunghiba miatt. A Haas újonca most abból az apropóból körözhetett az ikonikus zöld festésben pompázó versenyautóval, hogy a Sky Sports az augusztus végi Belga Nagydíjra egy különleges múltidézéssel készül Michael Schumacher F1-es bemutatkozásának 30 évfordulójára.

Schumacher a Jordan 191-essel Silverstone-ban

Ennek alkalmából nem csak a legendás pilóta fia, hanem a Sky Sports szakértőjeként dolgozó korábbi F1-es versenyző Karun Chandhok is kipróbálhatta a Ford V8-as motorjával szerelt autót Silverstone-ban, ahol jelen volt a kocsit tervező Gary Anderson, valamint Trevor Foster, a Jordan-istálló akkori csapatmenedzsere, Ian Phillips, korábbi marketing igazgató, illetve a manapság az Aston Martin sportigazgatójaként dolgozó, akkoriban a Jordan főszerelői pozícióját betöltő Andy Stevenson is, akik mind felidézték Schumacher bemutatkozását.

30 év különbséggel vezethették a Jordan 191-et

A Brit Nagydíj utáni kedden egyébként nem Mick Schumacher és Karun Chandhok körözött csak Silverstone-ban, hanem a Pirelli gumitesztjének keretein belül az Aston Martin is, a fiatal német pilótát mentoraként segítő Sebastian Vettel pedig nem volt rest beugrani a Jordant rejtő garázsba és megcsodálni példaképe első F1-es autóját, illetve valószínűleg ellátni néhány jó tanáccsal Micket.