Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal megvan a Lando Norrist a labdarúgó Európa-bajnokság döntője után kirabló egyik elkövető, míg a londoni rendőrség nagy erőkkel keresi a McLaren versenyzőjének értékes karóráját eltulajdonító másik férfit is.

Mint arról korábban beszámoltunk, Lando Norrist rablótámadás érte a labdarúgó Európa-bajnokság londoni döntője után. A McLaren versenyzője az angolok vereségével végződő finálét követően autójához igyekezett a Wembley-stadion melletti parkolóban, amikor a két tettes a londoni rendőrség közlése szerint odalépett hozzá, beszédbe elegyedett vele, majd rátámadtak, és míg az egyikük lefogta, a másik leszedte róla értékes karóráját. A legújabb fejlemények szerint a hatóságok letartóztatták az egyik elkövetőt.

Norris a helyszínen nézte meg az olaszok és az angolok összecsapását

A londoni rendőrség tájékoztatása szerint július 18-án vasárnap egy, a rablással gyanúsított 24 éves férfit tartóztattak le Liverpoolban, majd óvadék ellenében szabadlábon engedték. A férfinak augusztus közepén kell megjelennie a bíróságon.

Eközben a rendőrség továbbra is várja szemtanúk jelentkezését, többek között azét a férfiét, aki a rendőrök helyszínre érkezésekor azt állította, hogy autójának fedélzeti kamerája rögzítette a rablást,

de azelőtt elhagyta a helyszínt, hogy a felvételt megosztotta volna a rendőrökkel. A rendőrség ezen kívül „szeretne beszélni bárkivel, aki látta az esetet", mivel a parkoló forgalmas volt, hiszen röviddel azelőtt ért véget a mérkőzés, ezért „valószínű, hogy mások is szemtanúi voltak a történteknek vagy felvették azt videóra."

Norris a Brit Nagydíjon már egy másik értékes karórával jelent meg Forrás: AFP/Mark Sutton

A rendőrség fényképet is közzétett a limitált szériás, 40 ezer fontot, átszámolva csaknem 16,5 millió forintot érő Richard Mille-karóráról, amely könnyen felismerhető dizájnjával bárkinek szemet szúrhat, aki látta az arról készült fényképet. Norrist bevallottan megrázta az eset, óráját a Brit Nagydíjra ugyanakkor már pótolta, és egy szintén limitált kiadású Richard Mille-darabbal jelent meg Silverstone-ban.