Vágólapra másolva!
Idén ismét részt vehetnek a szurkolók az F1-es Magyar Nagydíjon, HÉV-vel és busszal egészen a Hungaroring kapujáig lehet majd utazni, ez a kényelmet és a környezetvédelmet is elősegíti.

A tavalyi, rendhagyó Magyar Nagydíj után a szurkolók ismét kilátogathatnak a Hungaroringre, ráadásul a saját autó használata helyett közösségi közlekedést is választhatnak. A pálya régi problémája, hogy a HÉV vonala messze található és sok esetben a buszjárat sem ment el egészen a kapuig, idén viszont ez várhatóan megoldódik.

Általában nagy tömeg kíváncsi a versenyre a helyszínen Forrás: Williams Racing

A pálya közleménye szerint az eddigieknél egyszerűbb lesz kijutni a pályára azáltal, hogy a szurkolók az Örs vezér térről induló HÉV-vel elutazhatnak Kerepesig, onnan pedig a Volánbusz ingyenes buszjáratokkal szállítja őket a Hungaroring 3-as kapujához. A H8-as HÉV sűrített járatokkal üzemel a Magyar Nagydíj hétvégéjén, 2021. július 30-tól augusztus 1-ig.

A HÉV-re a normál bérlet vagy vonaljegy mellett Budapest közigazgatási határától, Ilonateleptől 250 Ft-os kiegészítő jegy is szükséges, amely oda és a visszaútra is előre megváltható bármely BKK-automatában, valamint a MÁV mobilapplikációjában is, így elkerülhető a tömeges sorban állás az Örs vezér téren. A Volánbusz járataira nem kell jegyet váltani.

„A Formula 1-ben és úgy általában az autósportban is főszerepet kapott az utóbbi években a fenntarthatóság, a környezetvédelem, és ehhez a kezdeményezéshez a Hungaroring is csatlakozott – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Ide tartozik a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasználható pohár, és természetesen a közösségi közlekedés is.”

„Az idén azért döntöttünk a fenti megoldás mellett, mert a HÉV-vel és a Volánbusz autóbuszaival még többen és még könnyebben tudják megközelíteni a versenypályánkat, s ez is a fenntarthatóságot szolgálja” – tette hozzá a pálya igazgatója.

Idén ismét nézők előtt rendezik a Magyar Nagydíjat Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A hatályos előírásoknak megfelelően a szurkolóknak rendelkezniük kell védettségi igazolvánnyal ahhoz, hogy beléphessenek a pálya területére, a további feltételeket a Hungaroring tájékoztatása alapján itt foglaltuk össze.